31 de març del 2014

A Barcelona, Vaig fer la maleta un dia de juny, de Cinta Arasa



El proper dimarts 8 d'abril, a les 19 hores, presentarem Vaig fer la maleta un dia de juny, de Cinta Arasa.

Hem triat el millor dels escenaris per a aquesta novel·la Bestiari, la llibreria del Museu d'història de Catalunya, que està situada a la Plaça Pau Vila, 3 de Barcelona.

Però el millor són les persones que ens acompanyaran: Cinta Arasa, l'autora del llibre, i també els escriptors Rodolfo del Hoyo i Maria Carme Roca, l'editora Núria Sendra i la professora d'Història contemporània de la UB, Teresa Abelló. Així com gent molt especial entre el públic.

Sinopsi: Som al juny del 1909. Barcelona cremarà d'aquí poques setmanes, però ningú no ho intueix. L'Eulàlia, una adolescent de bona família, està convençuda que la vida de veritat només es llegeix als llibres. Acompanyarà el seu pare en un viatge de negocis al nord d'Anglaterra com a intèrpret. Fa la maleta a casa seva i no s'imagina que tardarà molt de temps a desfer-la, si és que la pot desfer mai. En el viatge descobrirà les condicions de vida dels obrers. L'Oliver, poc més gran que ella, li ensenyarà què vol dir treballar a una fàbrica... i que la vida de veritat també es pot viure.

Vaig fer la maleta un dia de juny ha guanyat el Premi Enric Valor de narrativa juvenil.

Per llegir les primeres pàgines del llibre:





Teresa Abelló: Historiadora. Professora d'Història Contemporània a la Universitat de Barcelona. Especialitzada en historia social i de l'obrerisme. Ha publicat diversos llibres i articles com, per exemple, La CNT : papers d'exili i clandestinitat (Afers, 2013).

Rodolfo del Hoyo té estudis de Dret. Des que tenia dotze anys no ha parat d'escriure. Va començar a publicar poesia en la llengua dels pares, el castellà, però des del 1996 només escriu en català. Ha publicat una vintena de llibres, principalment de literatura infantil i juvenil, però també de poesia i de narrativa per a adults. El seu darrer llibre per a infants és Quin niu més bonic (Barcanova, 2013). L'any 2012 va rebre el premi Recull-Joaquim Ruyra de Narrativa, pel llibre Llegir al metro.

Maria Carme Roca: Historiadora i Filòloga, l’any 1997 va publicar la seva primera obra, i des d’aleshores que no ha parat d’escriure. Amb més d’una quarantena de llibres publicats, ha conreat la LIJ, el conte curt, l’assaig i la novel·la històrica. Ha obtingut diversos premis literaris com el Lola Anglada de contes infantils, el Barcanova de literatura infantil i juvenil, el Nèstor Luján de novel·la històrica o el Bancaixa i el Joaquim Ruyra de narrativa juvenil. La seva darrera novel·la, L'enigma de Colom acaba d'arribar a les llibreries.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada