11 d’abril del 2014

Bruixes, dimonis i misteris, d'Àlvar Monferrer. Novetat.


El darrer guanyador del Premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular, Bruixes, dimonis i misteris, d'Àlvar Monferrer, ja és al carrer.

Sobre Bruixes, dimonis i misteris:
Actualment és ben conegut què és això de la Santa Companya gallega, o que els morts de les tribus índies van a parar al cel del gran Manitú. D’aquestes històries en tenim tantes com els gallecs, els pobles foscos de l’Europa del nord i del centre, o els indis americans. Bruixes, dimonis i misteris recull alguns d’aquests elements de la cultura popular pròpia, ja siga per que l’autor els ha viscut en carn pròpia (fetilleres de les Useres) o d’altres informants, les ha recollit de fonts literàries o de documents de segles passats. A cavall entre la imaginació, la literatura i la vida diària llegirem casos de sanadores, sabrem què es trobaren als segles xiv i xv quan feren investigacions per casa nostra, coneixerem de l’existència d’una cadira abacial endimoniada, i molt més.

Àlvar Monferrer (Les Useres, 1940), ha cursat estudis en les universitats de València, Barcelona i Madrid i és Doctor en Filosofia i Lletres en la Universitat de Barcelona. Ha estat professor a la Universitat de Barcelona, al Centre de la UNED, de Castelló - Vila-real, i Centre d’Estudis Teològics Mater Dei, de Castelló de la Plana i també ha fet diversos cursos tant en Barcelona com en Castelló de la Plana.
A banda de publicacions sobre serveis socials, educació i psicologia educativa, ha centrat el seu treball en el camp de l’Etnologia, sobretot, de la religiositat popular i temes derivats amb nombrosos llibres publicats i una quinzena d’articles en diverses revistes. D’entre els llibres publicats destaquem Els endimoniats de la Balma (1997, València, CVC), Els Pelegrins de les Useres (1991, València, CVC), o El Romancer valencià (Antologia). (2004, Picanya, Edicions del Bullent) amb el qual també va guanyar el Premi Bernat Capó l’any 2003.
També ha col·laborat en diversos periòdics i revistes i ha intervingut en emissores de ràdio i televisió.


L'autor ha dedicat els exemplars dels que l'adquiriren a preu de publicació, ja estan en correus i molt prompte el podran fullejar. La resta poden adquirir-lo a la seua llibreria o al web de l'editorial Bullent http://www.bullent.net/detalle_libro/?li_id=3169

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada