20 d’octubre del 2018

A la platja de Camus, nou llibre d'Elvira Cambrils #NovetatBullent


Ja ens ha arribat d'impremta l'última novel·la d'Elvira Cambrils: "A la platja de Camus". En uns dies serà a les llibreries.

L’atzar ofereix a Sílvia, guionista de cinema frustrada, treballadora a temps parcial i mare de dues filles, el relat de Daniel –un valencià d’Algèria, admirador d’Albert Camus, que va fugir d’allà el 1962 amb la independència de la colònia– de la mà del seu fill, Toni-Lluís. 

El guió literari de la vida del protagonista a Alger aconsegueix rescatar-la del pou on s’ofega al temps que creix l’interès per Toni-Lluís, activista contra la corrupció en el poder valencià, cantant i compositor del grup Eric i els Clapton, immers en un thriller mafiós que arribarà al punt àlgid el 23 de juny, nit de sant Joan. 

La història d’amor entre Daniel i Thérèse, avortada pel conflicte, i els seus posicionaments davant la guerra d’independència atraparan la guionista que cercarà respostes en Reme, la dona de Daniel, la qual li aportarà una nova visió de l’home discret i callat que va acabar enamorant-la.

A la platja de Camus és una novel·la a quatre veus sobre la dificultat, quan no impossibilitat, d’arribar a la veritat. Els personatges opten per l’alegria de viure i el dret a estimar sense mesura, com diu Camus, per a escapar de les desventures que acompanyen la vida humana. 

Elvira Cambrils (Pego, 1955), professora de filosofia, s’inicia en l’escriptura creativa amb relats breus per al programa Graffiti de Ràdio Lliure (1985-88). Segueix amb els escrits de divulgació filosòfica, cròniques de viatge i contes del programa Estirant el fil de Ràdio Municipal de Pego (2003-2006). L’any 2006, el llibre de relats Mira’m, Amor (2007) guanya el premi de narrativa Blai Bellver de Xàtiva. Amb El bes de l’aigua es va estrenar com a novel·lista i va seguir amb Vestida de lluna, Premi Soler i Estruch 2015, Tot el que tinc per ballar amb tu i, ara, A la platja de Camus. 

Més informació sobre el llibre a:
https://www.bullent.net/libro/3238-ALaPlatjaDeCamus

I llegir l'inici del llibre:
https://issuu.com/bullent/docs/_30__a_la_platja_


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada