18 d’octubre del 2018

Al Café Lisboa de València, parlem de Guadassuar i les seues festes


El dijous 25 d'octubre, a les 19,30 hores, Guadassuar serà al rovellet de l'ou de València. Just darrere de la Llotja de València, el Café Lisboa acollirà la presentació del llibre "Dos puntals festius de Guadassuar. La fira de sant Vicent i les Danses"

Hi serà l'autor, Joan B. Boïls, i l'editora, Núria Sendra.

Guadassuar conserva amb plena vigència dues festes excepcionals, la Fira de sant Vicent i les Danses, una a l’hivern i una a l’estiu, dues festes arrelades al passat i arrelades a la terra.
El pas dels segles no ha fet més que adaptar-les, actualitzar-les a cada moment segons anava transcorrent el temps. Queda per als nostres dies, analitzats cada un dels seus elements, el que podríem considerar com un cas d’arqueologia etnològica. Lluny de recuperacions d’alguna cosa que es feia temps enrere, lluny de còpies del que fan altres llocs, lluny d’invencions amb més o menys enginy i èxit, any rere any les Danses i la Fira, i dins el context festiu valencià, es converteixen en sengles manifestacions d’identitat col·lectiva i alhora de cohesió social. Són festes úniques, dos festes exclusives. Són dos festes del poble.

Les danses han estat declarades BIC (Bé d'Interés Cultural) just aquest estiu, aquí el fragment de notícia en la qual À Punt se'n feia ressò (i on apareix el llibre): https://youtu.be/0bccdeG7wy8

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada