11 d’octubre del 2018

Sant Vicent Ferrer: escriptor de l'any 2019


L'AVL ha declarat el 2019 com l’Any Sant Vicent Ferrer, coincidint amb el sis-cents aniversari de la seua mort. La celebració, amb el lema ‘Sant Vicent Ferrer, un valencià universal’, pretén ser una commemoració acadèmica i cívica per a recordar la transcendència de la seua obra i vigoritzar l’empremta del predicador valencià. 


Les celebracions s'han avançat amb un cicle de conferències que va encetar l'escriptor i antropòleg valencià Joan Francesc Mira, la programació completa del qual es pot consultar aquí: https://www.uv.es/infoactiv/activitats/dijousdesantvicentferrer.pdf

A Edicions del Bullent, per la nostra part, recomanem la lectura de Paraula i passió. Sant Vicent Ferrer, predicador d'Albert Toldrà, una biografia «alternativa» de sant Vicent, en primera persona, que denuncia les manipulacions polítiques del personatge i reivindica la seua figura com a predicador.

Segons Marta Luna, en la Revista Faristol: «Un llibre amè, culte, ple de referències històriques que ajuden a situar els fets en el seu context, amanit amb bones dosis d'ironia crítica sobre la recepció i ús dels sermons».


Albert Toldrà i Vilardell, doctor en història, ha estudiat diferents aspectes de la cultura i la religiositat medievals; ha publicat, a banda de diversos articles, els llibres Aprés la mort. Un viatge amb sant Vicent al més enllà medieval (premi Octubre d’assaig, 2000), Un cafè amb Raixida (2004) / Un café con Rachida, Mestre Vicent ho diu per espantar. El més enllà medieval (2010), En nom de Déu. La inquisició i les seues víctimes al País Valencià (2011) i Paraula i passió. Sant Vicent Ferrer, predicador.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada