16 d’octubre del 2019

Tot és una llarga nit, de Joan Elies Andrés #NovetatNarrativa


Tot és una llarga nit és una novel·la de Joan Elies Andrés i Serer, de l'època en la qual els valencians temíem els pirates. Un nou títol de la col·lecció «Miratges»:

Un quadern de pell freda interromput i un misteriós quadre sense rostre canviaran el destí de Pelegrí Català de Valeriola, primogènit d’una de les nissagues amb més renom del cap i casal, que veurà l’oportunitat de reescriure la seua pròpia existència a través del periple vital viscut un segle abans per Pere de Perandreu i Roda, baró de Parcent, protagonista d’un dels raptes per part dels pirates barbarescos més èpics del segle XVI valencià.

Tensions socials i religioses, pirateria, traïcions i venjances s’alternen en aquesta novel·la basada en fets reals que dibuixa la cruesa d’una època i incideix en l’obstinació a perpetuar-se i no caure en l’oblit.

Joan Elies Andrés i Serer va nàixer a Alcalalí (la Marina Alta) el 1976. És graduat en educació primària i compagina la docència amb l'escriptura i l'activisme cultural i mediambiental. És autor de Fent Camí: Rutes al voltant del riu Xaló/Gorgos (edicions 96, 2011), tot un clàssic de l'excursionisme que ha estat traduït també a l'anglès. La seua novel·la Roder (Viena edicions, 2011) fou guardonada amb el XXXI premi de Narrativa Curta 25 d'abril Vila de Benissa. Amb Tot és una llarga nit va ser finalista del premi Soler i Estruch 2018.

Podeu saber més i llegir les primeres pàgines del llibre, en el següent enllaç:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada