23 de març del 2020

Rafa Gomar ens parla de "Dissabte, jazz"


Rafa Gomar ens parla del seu llibre Dissabte, jazz en un breu vídeo.
Dissabte, jazz va ser la novel·la guanyadora del Premi Soler i Estruch de Castelló de la Ribera (les bases del qual podeu consultar a https://www.bullent.net/premi-soler-i-estruch/)

 

Rafa Gomar, com a autor, ens convida a llegir-lo. En el vídeo ens destaca alguns temes tangencials de la novel·la com ara seguretat social i la llei de dependència, la vida o integració dels estrangers en algunes comarques costaneres, etc. https://youtu.be/WbFIEoJBb7s


Els protagonistes de Dissabte, jazz, Roser i Enric, viuen una segona oportunitat en la vida. Han quedat a la nit per anar a un concert de jazz. Durant el dia fan les activitats quotidianes d’un dissabte, el que els duu a trobar-se o evocar múltiples històries personals pròpies o de les persones que van creuant-se en el seu camí. Vides desaparegudes que aporten una melodia nostàlgica; vides dures, que donen un so greu; petites o grans traicions amb notes estridents... S’hi expressen els dubtes, les certeses, les pors, les misèries i les grandeses de multitud de personatges ubicats en el nostre present.Es tracta de respondre a l’anestèsia emocional on sovint ens endinsa la pèrdua dels éssers estimats, la malaltia, l’amor i el desamor o les adversitats quotidianes, i ser capaços de trobar nous escenaris o veure’ls amb uns altres ulls. Tot plegat, amb música de jazz.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada