12 de març del 2020

Premi Soler i Estruch 2020. Bases convocades.


L'ajuntament de Castelló de la Ribera ha convocat els premis Castellum Ripae 2020.  Dins d'aquests, Edicions del Bullent Publicarà l'obra guanyadora del Premi Soler i Estruch de narrativa.

Es poden presentar obres per correu electrònic en format word  (.doc) o en paper, en tots dos casos amb una extensió de 70 a 100 fulls per una sola cara.

El termini per presentar els originals acaba el dia 3 de juliol de 2020 i el veredicte se sabrà el dia 11 de setembre de 2020.

La dotació del premi de 2.500 euros subjectes a la retenció d’IRPF corresponent, i la publicació de l’obra premiada a càrrec d'Edicions del Bullent. Així com una escultura de l'artista castelloner Josep Alfonso.

Es poden consultar les bases del premi Soler i Estruch amb més detall a https://www.bullent.net/premi-soler-i-estruch/ . I les dels dos premis íntegrament al butlletí de l'ajuntament de Castelló "El Miragall": http://www.elmiragall.org/noticia/2963/certamen-literari-castellum-ripae-2020

L'any passat va guanyar l'obra Dissabte, jazz, de Rafa Gomar, que ja es pot trobar a les millors llibreries i també on line.
Els protagonistes de Dissabte, jazz, Roser i Enric, viuen una segona oportunitat en la vida. Han quedat a la nit per anar a un concert de jazz. Durant el dia fan les activitats quotidianes d’un dissabte, el que els duu a trobar-se o evocar múltiples històries personals pròpies o de les persones que van creuant-se en el seu camí. Vides desaparegudes que aporten una melodia nostàlgica; vides dures, que donen un so greu; petites o grans traicions amb notes estridents... S’hi expressen els dubtes, les certeses, les pors, les misèries i les grandeses de multitud de personatges ubicats en el nostre present. Es tracta de respondre a l’anestèsia emocional on sovint ens endinsa la pèrdua dels éssers estimats, la malaltia, l’amor i el desamor o les adversitats quotidianes, i ser capaços de trobar nous escenaris o veure’ls amb uns altres ulls. Tot plegat, amb música de jazz.

Altres guanyadors són Un bri d'esperança, d'Agustí Colomer; Set pecats de Carles Castell; La llum de les estrelles mortes, de Josep Manel Vidal; Vestida de lluna, d'Elvira Cambrils;  Tot interior, d'Enric Camps; Pell de gat, de Ma. Victòria Lovaina; Humors agres, de Sico Fons; Efectes secundaris, de Jovi Lozano-Seser o El vol de les papallones, de Maurici Belmonte.

A més, es convoca també el premi Premi de poesia infantil “Ausiàs March” va dirigit a alumnes de primària del poble dividits en tres categories: (Primer cicle, segon cicle i tercer cicle).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada