29 d’abril del 2024

Convocat Premi d'Assaig en valencià Josep Vicent Marqués 2024 #PremisCiutatDeValència


La 42a edició dels Premis Ciutat de València, convocats per la Regidoria de Patrimoni Cultural i Recursos Culturals de l'Ajuntament de València compta amb Edicions del Bullent per publicar l'obra guanyadora del Premi d'Assaig en valencià Josep Vicent Marqués.

El premi està dotat amb 10.000 euros. El termini de presentació d'originals acaba el 7 de juny.

Es podran presentar als premis d’assaig totes les obres (textos filosòfics, de pensament, aforismes, diaris, memòries…) escrites en algun dels idiomes especificats en el punt 1, l'extensió de les quals no siga inferior a 150 pàgines de grandària DIN A4, lletra Times New  Roman, cos 12, a espai i mig, ni superior a 400. Queden expressament excloses les tesis doctorals i l'àmbit de la investigació.

Les obres presentades han de ser originals i inèdites, i, en el cas de les obres deteatre, no estrenades, ni donades a conéixer en lectura pública, ni editades en capformat, abans de la concessió del premi.

Pel que fa a l'originalitat, estarà referida al fet de la novetat objectiva de l'obra en el moment de la seua creació. Igualment no es podran presentar obres creades o modificades amb intel·ligència artificial generativa.

Les bases dels Premis literaris Ciutat de València 2024, poden consultar-se en el web municipal de València.

A la pàgina https://bullent.net/premi-josep-vicent-marques/ Edicions del Bullent ha extret les bases específiques del Premi Josep Vicent Marqués i hi ha un enllaç al pdf de les bases completes.

S’establixen dos modalitats possibles de presentació:

a) Presentar cinc exemplars de l’original, impresos, enquadernats, amb les pàgines numerades i en perfectes condicions de lectura, en el registre de l'Ajuntament de València

b) Per correu electrònic a la següent adreça: premisciutatdevalencia@valencia.es (consulteu instruccions a les bases)

L'any passat va guanyar el premi el llibre de Juli Capilla, La terra i la paraula.

Juli Capilla ens ofereix, amb La terra i la paraula, un text brillant, un testimoni sobre l’amistat, la mort i també la vida; sobre la bellesa dels moments viscuts.

Un poble, la terra roya i la pedra blanca. Un poble apartat i fronterer, Pedralba. Una mort prematura que ho capgira absolutament tot, que ho anorrea. La perdurabilitat de la paraula, malgrat tot. De la terra i la paraula. Aquest és un llibre de memòries i un dietari ensems. Les històries i les vides de la gent d’un poble qualsevol. El temps que s’ho enduu tot sense remei.

Els llibres premiats en l'edició anterior dels Premis Ciutat de València es presentaran a la Fira del libre de València el dijous 2 de maig a les 17:30h.


A Edicions del Bullent també publiquem altres premis d'altres categories que podeu consultar en https://bullent.net/premis/

A més del Premi d’assaig en valencià JOSEP VICENT MARQUÉS, la 42 edició dels premis Ciutat de València estan formats pels següents premis: Premi de narrativa en valencià ISABEL DE VILLENA, Premi de narrativa en castellà VICENTE BLASCO IBÁÑEZ, Premi de poesia en valencià MARIA BENEYTO, Premi de poesia en castellà JUAN GIL-ALBERT, Premi de teatre en valencià EDUARD ESCALANTE, Premi de teatre en castellà MAX AUB, Premi d’assaig en castellà CELIA AMORÓS. I, com a novetat, el Premi de còmic Josep Sanchis Grau.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada