12 d’abril del 2024

A Real, "Fusta de Carrasca", de Manel Alonso

 


L'associació cultural Josepa Blasco ha organitzat una presentació de "Fusta de Carrasca", de Manel Alonso. "Fusta de Carrasca" és la novel·la d'una nissaga de classe baixa narrada en primera persona.

Serà el proper dijous 18 d'abril a la Biblioteca de Real, en la Casa de la Cultura (https://maps.app.goo.gl/p2JBWnBa5ME9naPr8) a les 20h. És d'accés lliure i comptarem amb la presència de l'autor.


De "Fusta de Carrasca" l'escriptora Elvira Cambrils diu a la revista Caràcters núm 96:
«Emocionant, colpidora en la seua senzillesa, un «llegat d’amor» sense destinatari, un vent suau que passeja entre els turons despoblats de la Manxa i el verd mantell dels tarongers valencians xiuxiuejant-nos la sorda melodia de la vida. "Fusta de Carrasca" de Manel Alonso és una obra commovedora». (la resta de l'article es pot llegir ací)

Per saber més de la novel·la: https://www.bullent.net/libro/3302-fusta-de-carrasca

«La carrasca té una fusta dura, imputrescible, que és emprada com a mànec de ferramentes i per a fer carros i eines del camp. És una fusta humil, fiable. L’àvia María Enriqueta Carrasca va ser de les primeres en emigrar des d’Ossa de Montiel a Pouet. Si el meu pare no haguera decidit marxar del poble, la meua vida hauria estat una altra. Ma mare no volia anar-se’n. Després no volia tornar-hi. Ella sempre fou d’allà on les seues filles ens havíem construït el futur».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada