16 d’abril del 2024

"Un secret", d'Anna Roig. #Novetat i exposició a La Font d'en Carròs

 

Hi ha paraules 
suaus com plomes,
que s’enlairen per desaparéixer.
Dures com pedres. Directes.
En aquest llibre en trobareu també,
són paraules que expliquen un secret.


Un secret, d'Anna Roig Llabata és un llibre diferent. Pel plantejament, per les imatges, el que l’acompanya. Va guanyar el Premi La paraula Imaginada, de La Font d'en Carròs.

Parla del poder de les paraules, un poder que de vegades oblidem. I de vegades se'ns fa present en una situació especial o quotidiana. Una paraula pot canviar-te el dia, les paraules poden canviar la vida.

Té un format que, obert, recorda al format horitzontal d’una pintura de paissatge. Les imatges fotogràfiques que l’integren formen part de l’arxiu personal de l’autora i ella les ha intervingut de manera que suggereixen altres lectures del text, el complementen.

Amb Un secret podem parlar de paraules, també de com es componien les paraules a les impremtes antigament perquè tothom puguera llegir-les negre sobre blanc als llibres, i de com es fa un llibre en l’actualitat. També podem parlar del propi procés de creació d’aquest llibre en concret. 

Podem parlar de fotografia i dels diferents punts de vista que trobem i de la seua realitat o no. Podem parlar de moviments artístics tan interessants com el brutalisme, on els propis materials parlen per si mateixos, amb sinceritat, buscant l’expresió pròpia. També podem parlar del llibre d’artista, què és i què no és, com són…

Anna Roig Llabata parlarà de tot això i més en la presentació del llibre el divendres 19 d'abril a les 19,30h. a La Font d'en Carròs. Acompanyada per la regidora Celia Escrivà i l'escriptora Joaquina Barba.



De moment, també hi ha programada una presentació a la Fira del llibre de València el diumenge 5 de maig, aquesta vegada sense exposició. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada