21 de desembre del 2022

Josep Bernabeu parla de "Pandèmia. Quan el passat és el pròleg del futur" al Canfali

 





Dídac Vengut ha entrevistat a Josep Bernabeu al Canfali a propòsit de la presentació a la Seu universitària de Benissa de "Pandèmia. Quan el passat és el pròleg del futur"

Vengut destaca que  és «Una obra molt didàctica sobre les causes d’una pandèmia anunciada amb antel·lació més que suficient i, malgrat els coneixements i els mitjans tècnics actuals, no es va aturar a temps»

Amb aquesta obra Bernabeu ens ajuda a entendre de manera didàctica, la complexitat dels factors que estan darrere d'una pandèmia. A partir de la idea que cada període i civilització ha comportat una càrrega de malaltia lligada als canvis en les formes de vida i els problemes d'adaptació que comporten, en successius apartats s'explica com han anat sorgint les malalties de naturalesa infecciosa que han acompanyat a l'espècie humana, amb una atenció particular als factors que expliquen la seua difusió i comportament epidèmic. Des dels supòsits d’allò que coneixem com la història aplicada, l’assaig fa un ús del passat per a entendre el present i encarar el futur. El lector trobarà les claus per a interpretar de manera crítica la realitat que comporta una pandèmia i com poder afrontar-la des del coneixement.

Per saber més sobre el llibre: https://www.bullent.net/libro/3304-pandemia


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada