22 de desembre del 2022

A l'Ateneu de Bètera, Fira i festival de llibres i Fusta de Carrasca

 


L'Ateneu de Bètera el divendres 23 de desembre inaugura la Fira de llibres, un festival de llibres i autors que té programades activitats dins al 5 de gener.


Així, el proper dimecres 28 de desembre a les 20h. està prevista la presentació de Fusta de Carrasca, de Manel Alonso. Es faràn lectures dramatitzades de fragments de la novel·la i acompanyarà l'autor l'editora Núria Sendra.

Fusta de Carrasca és la novel·la d'una nissaga familiar de classe baixa que emigra des d'un poble d'Albacete fins a un de valencià, explicada per una dona menuda i forta, colpida pel dolor de la pèrdua:

«La carrasca té una fusta dura, imputrescible, que és emprada com a mànec de ferramentes i per a fer carros i eines del camp. És una fusta humil, fiable. L’àvia María Enriqueta Carrasca va ser de les primeres en emigrar des d’Ossa de Montiel a Pouet. Si el meu pare no haguera decidit marxar del poble, la meua vida hauria estat una altra. Ma mare no volia anar-se’n. Després no volia tornar-hi. Ella sempre fou d’allà on les seues filles ens havíem construït el futur.»



Hi ha també altres activitats interessants programades, com ara la inauguració d'una exposició d'aquarel·les d'Empar Esturi o un homenatge a George Orwell el mateix dia de la inauguració, i altres presentacions de Raquel Ricart o Toni Mollà, recitals, la representació d'El llibre de les bèsties o actuacions musicals, com es pot veure al cartell del programa.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada