5 de desembre del 2022

A Alzira, "La dona invisible", de Mònica Richart al Club de lectura

cartell del club de lectura i contacte

 El dimecres 14 de desembre a les 19h, Mònica Richart acudirà a la Biblioteca Municipal d'Alzira per conversar amb lectors i lectores del Club de lectura "amb ulleres lila" sobre "La dona invisible".

La novel·la "La dona invisible" va guanyar el Premi soler i Estruch de Castelló i  és la història d’una dona de la neteja, Mihaela, que troba un cadàver a la conselleria on treballa i decidix investigar-ne la mort abans de suïcidar-se, com a últim projecte vital. Amb eixe pretext, i des de l’ull crític d’una senyora romanesa de vora setanta anys, la història homenatja i satiritza alhora la funció pública i, de retruc, la classe política mitjana, els alts càrrecs que ens queden bastant a prop. També, sempre en clau irònica, convida a la reflexió sobre la soledat d’algunes persones majors. Una novel·la no depriment sobre la depressió.

De matí, també podrem escoltar a Mònica Richart a Alzira Ràdio, en el programa d'igualtat.

Mònica Richart García (Antella, 1992). Tot i la seua joventut, compta amb diversos premis literaris, entre els quals el Premi València Nova de Narrativa de la Institució Alfons el Magnànim per la novel·la violeta i el llop (Bromera, 2018). També ha rebut alguns premis de narrativa curta per alguns dels seus relats (com ara "Remiehzla" o "Prosopagnòsia", disponibles en línia) i ha col·laborat amb relats breus amb la revista L'illa i la revista La lloca, entre d'altres. Amb La dona invisible (Bullent, 2022), Premi Soler i Estruch 2021, es consolida com a novel·lista i es perfila com una de les veus més destacades de la nova generació de novel·listes actuals en català.

Es va graduar en Traducció i Interpretació a la Universitat Autònoma de Barcelona i és professora de valencià a l'Escola Oficial d'Idiomes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada