24 de juliol del 2013

Recordatori: Premi Bernat Capó de difusió de la Cultura Popular


Fa dos mesos exactes anunciàvem en aquest bloc la convocatòria del 15é Premi Bernat Capó de difusió de la Cultura popular. El termini per presentar obres acaba el 30 de setembre de 2013, per tant, som a mig camí.

Per això hem pensat que és un bon moment per fer un recordatori i animar-vos a que aprofiteu que el dia allarga per a acabar d'enllestir aquell treball que teniu que s'ajusta a les bases del premi (http://www.bullent.net/premi-bernat-capo/) i presentar-lo.

I als que no teniu cap treball us recomanem que aprofiteu per llegir els que s'han premiat i altres que s'han editat a la mateixa col·lecció, La Farga, i també són ben interessants.

Posem com a exemple El sant del dia, d'Alfons Llorenç. Aquest llibre fa una entrada per cada dia de l'any i la del dia d'avui porta per títol "Arqueret d'amor". Entre altres coses, la seua lectura ens permet acabar amb dues cites curioses:

Una relacionada amb Xixona i la dansa en l'ermita de Sant Sebastià que diu:

"<<" Amiga, la vida
és una cançó.
Jo cante la sina,
arqueret d'amor:
Fletxa,
arc,
sageta,
sagrari de carn.>>

I una altra més genèrica que també mostra com la nostra cultura popular també convida als acostaments en temps de calor: "Pel juliol, qui no balla és perquè no vol".  




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada