4 de juliol de 2013

Al setembre... A l'altra banda de les muntanyes, de Maria Jesús BoltaTenim les il·lusions posades en algunes criatures que ens naixeran al setembre, en acabar les vacances d'estiu.

Us n'avancem una: a la col·lecció Esplai ens arriba una novel·la juvenil de Maria Jesús Bolta: A l'altra banda de les muntanyes.

Es tracta d'una història ambientada als anys 70 del segle passat que té com a rerefons un tema que ara mateix està ressorgint: l'emigració per raons econòmiques. També és una història d'amor i tracta temes com  la sexualitat adolescent, la importància de la família i les diferències socioculturals entre una gran metròpoli en un país democràtic i un poble en un país a les darreries d'una dictadura.

Tot això, si ho analitzes després de la lectura ja que, durant aquesta, l'escriptora ens mena amb gran mestria i, sense adonar-nos-en, fem pròpies les vivències de la protagonista i les intenses i belles paraules de la narradora.

A l'altra banda de les muntanyes: La família de Teresa va emigrar, de València a París, just abans de nàixer ella. Ara és una jove que, com cada estiu, torna al poble per visitar els iaios i retrobar els seus orígens. Aquesta vegada, però, no sent l’alegria que la desborda com altres anys; li acaben de trencar el cor i se sent molt desgraciada.
No sap, però, que enguany, aquell paisatge estiuenc serà l’escenari d’una experiència inoblidable que la farà madurar i que li descobrirà que el futur, de vegades, s’embolica amb el passat, i que el dolor i l’afecte sempre es donen la mà.

Maria Jesús Bolta Bronchú (Meliana, 1958) va viure a França fins als 17 anys. És llicenciada en filologia romànica. Actualment exerceix de professora de llengua i literatura en un institut de secundària de l’Horta nord. És autora de múltiples obres de literatura infantil i juvenil, i guanyadora de premis literaris tan importants com el Samaruc (Les mans d'Amiel, 1992), el Vaixell de Vapor (Vull jugar, 1996), el Vicent Silvestre (Qui t’ha dit que el món era blanc?, 1999), el Folch i Torres (Animals! , 2002) i el Vila de l'Eliana (Pell-roja, rostre pàl.lid, 1995)

Vols ser el/la primer/a en llegir el llibre dedicat per Maria Jesús Bolta? Reserva'l aquí http://www.bullent.net/contacte/ i t'avisarem només arribe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada