23 de maig del 2014

Àlvar Monferrer explica Bruixes, dimonis i misteris


Àlvar Monferrer s'ha prestat a que el gravem explicant en menys de dos minuts en què consisteix el seu llibre, Bruixes, dimonis i misteris, amb el qual va guanyar el Premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular.



També podeu escoltar-lo en l'entrevista que Josep M. Soler li va fer a Ràdio Vilafranca, al programa Llegir per sentir: http://www.rtvvilafranca.cat/audio/1241/embed

Actualment és ben conegut què és això de la Santa Companya gallega, o que els morts de les tribus índies van a parar al cel del gran Manitú. D’aquestes històries en tenim tantes com els gallecs, els pobles foscos de l’Europa del nord i del centre, o els indis americans. Bruixes, dimonis i misteris recull alguns d’aquests elements de la cultura popular pròpia, ja siga per que l’autor els ha viscut en carn pròpia (fetilleres de les Useres) o d’altres informants, les ha recollit de fonts literàries o de documents de segles passats. A cavall entre la imaginació, la literatura i la vida diària llegirem casos de sanadores, sabrem què es trobaren als segles xiv i xv quan feren investigacions per casa nostra, coneixerem de l’existència d’una cadira abacial endimoniada, i molt més.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada