8 de juny del 2015

Els bibliotecaris premien Cor d'elefant, de Teresa Broseta com a millor llibre de literatura juvenil



El divendres l'Associació de bibliotecaris celebraren en el transcurs d'un sopar els Premis Samaruc de Literatura Infantil i Juvenil 2015. Enguany es tracta de la 23a. edició. En la modalitat de literatura infantil, va guanyar el guardó ‘La rosa de paper’, de l’escriptora Gemma Pasqual. En la modalitat de literatura juvenil la guanyadora ha estat Teresa Broseta per "Cor d'Elefant", publicat per Edicions del Bullent.


En el seu parlament, Teresa Broseta va expressar el seu agraïment per rebre el premi en un llibre que li ha costat molt d'escriure, sobretot perquè tracta un tema com el turisme sexual que és colpidor i és important no ignorar, i alhora fer-ho sense caure en la morbositat o de manera massa dura. és evident que els bibliotecaris pensen que se n'ha sortit.

Cor d'ElefantMentre contemplen delerosos, com cada dia, el bany dels elefants a les aigües fangoses del Mekong, Pakpao i Atid no poden sospitar que la roda de la fortuna està a punt de girar en la seua contra. Ho farà, però, i descobriran que a Tailàndia, com passa a altres llocs del món, les criatures poden esdevindre només una trista mercaderia, un joguet trencat en les mans d'un turista. Tan sols la intensa connexió entre els dos joves, d'on brolla la seua força, pot marcar la diferència entre la vida i la mort.

El jurat estava format per les bibliotecàries Assumpció Atero, Maria Martínez i Pilar Sánchez, l'escriptor Vicent Peña i la docent Núria Bañuls.

A més dels guardons literaris també es va atorgar  el premi Bibliotecari d'Honor a la revista Mi biblioteca. I la distinció Bibliotecari de l'Any, que va ser recollida per la directora de la Biblioteca Pública de Massamagrell, Assumpció Atero.

Hi hagué parlaments de Jesús Figuerola, president de l’Associació d’Editors del País Valencià i de Núria Cadenes, vocal de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana pel País Valencià. L’acte, on van assistir nombrosos representants del món literari i cultural valencià, va ser conduït pel bibliotecari i escriptor Ramon Guillem, i va ser conclós amb la intervenció de Francesc Rodrigo, president de l'Associació de Bibliotecaris Valencians.

Més informació sobre el llibre a www.bullent.net/libro/3171-Cor_d-elefant




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada