26 d’abril del 2017

La rabosa i el corb / Joan Ratot. Primeres Rondalles d'Enric Valor. Novetat




Ja tenim ací una nova adaptació de dos rondalles, en un mateix llibre, La rabosa i el corb i Joan Ratot. Les originals podem llegir-les al llibre en una edició en tapa dura també al volum 8 de les Rondalles, i aquesta ha sigut adaptada per Jordi Raül Verdú, mantenint la mateixa màgia.



La rabosa i el corb:
-Bon dia, corb! -va dir la rabosa somrient-li-. D'on véns tan de matí? 
-De Mallooorca! -va obrir tant la seua bocota que li va caure el formatge.

Joan Ratot
En la més remota antiguitat, quan encara parlaven els animals, les plantes i les aigües, hi havia un ratolí a qui li deien Joan-Ratot. Joan-Ratot ha caigut dins l'olla; la Rateta sopa i plora...



Les quatre rondalles que apareixen publicades la primavera del 2017, compten amb la col·laboració de l'Ajuntament de València i són:

9. El Gegant del Romaní
10. La mare dels peixos
11. La rabosa i el corb / Joan Ratot
12. El llenyater de Fortaleny


Les presentarem a la 52 Fira del llibre de València (als jardins de Vivers) el diumenge 30 d'abril a les 13 hores. I a les 17:30, contacontes!

Altres rondalles publicades anteriorment a Primeres Rondalles d'Enric Valor són 8 llibres amb 10 rondalles:
Nabet

Podeu saber més de tota la col·lecció en aquest enllaç: http://www.bullent.net/detalle-coleccion/?co_id=85

Aquesta adaptació ha estat realitzada per Jordi Raül Verdú, mestre, contacontes i ha fet animacions lectores a Madrid, Els EUA, Andorra i a la seua terra. El periòdic Ciudad li ha atorgat el premi CAM Medi Ambient 2009, per la defensa i difusió del Medi Ambient.És un compilador de relats populars i autor d’una trentena de llibres de literatura infantil, entre els quals hi ha Els donyets del bosc (1992), El misteri del Montcabrer (1994), El vellet de la Safor (1996), La xiqueta del Benicadell (2001), La velleta refranyera (2010), El pas de la Mort (2011), Les entranyes del Montgó (2012)...

Enric Valor, un dels escriptors actuals més reconeguts del nostre país i Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, va nàixer a Castalla el 1911 i va morir a València el 13 de gener del 2000. Va estar investit Doctor Honoris Causa per diverses universitats, entre elles la Universitat de València i la Universitat Jaume I. Va ser autor d’una nombrosa producció literària, dins la qual ocupen un lloc especial aquestes Rondalles valencianes. Sense elles no hauria estat possible gaudir d’una bona part de les històries que la pervivència oral havia integrat en la nostra memòria col·lectiva. Enric Valor va saber posar-les per escrit amb una riquesa de llenguatge i una qualitat narrativa incomparables.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada