27 d’abril del 2017

Joan Pla al Maig literari de Picanya.


El dimecres 3 de maig de 2017, arrenca el Maig literari de Picanya amb la visita del reconegut escriptor Joan Pla. Joan Pla parlarà de tota la seua obra, i també de com sortir-se'n en condicions desfavorables, com les que ell es trobà en començar a publicar el 1980.

També participaran al maig literari de Picanya altres escriptors i escriptores com Paco Tortosa, Antonio Muñoz Molina, Fani Grande o Josep Lluís Roig. Tancarà el cicle el lliurament dels premis de poesia Camí de la Nòria el dia 30 de maig.

Pel mig, també hi haurà dues exposicions. La primera quinzena Un segle d’escriptura mecànica, Col·lecció de màquines d’escriure de Leo Navarro. I la segona quinzena Nosaltres, les escriptores valencianes en el temps. Amb la participació de Manola Roig i Rosa Roig (Comissàries de l’exposició).


Joan Pla és un dels autors més llegits pels valencians. Nasqué a Artana (La Plana Baixa) el 1942. Ha publicat més de 50 títols molts dels quals orientats a un públic jove, però també de novel·la negra amb implicacions polítiques. Ha estat traduït, a altres llengües com el castellà o l'anglés. I ha guanyat diversos premis: el Malva-rosa de narració curta (Ciutat de València), Vila de l'Eliana, Ciutat de Borriana, de Torrent, de Vila-real, Bancaixa i Vicent Silvestre (Premis Ciutat d'Alzira), l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana i l'Enric Valor de literatura per a joves.

Estudià tres anys d'Econòmiques tot i que finalment es decantà per Magisteri. Ha exercit com a professor i actualment es dedica de ple a la lectura i a l'escriptura i també visita escoles i instituts per a promoure la lectura i trobar-se amb els seus lectors. La seua primera obra i més coneguda és Mor una vida es trenca un amor publicada per primera vegada el 1981.

En Edicions del Bullent ha publicat Un cadàver amanit amb xampanyL'Omicrom, El secret de Hassan, el morisc, L’ordinador màgic, Tots els noms d'Eva, El crim del mas Maleït i La maledicció del Graal càtar  amb el qual obtingué el Premi de narrativa juvenil Enric Valor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada