8 de setembre del 2017

“Set Pecats”, del reusenc Carles Castell guanya el Premi Soler i Estruch 2017



“Set Pecats”, de Carles Castell és l’obra guanyadora del Premi Soler i Estruch. El jurat ha estat format per Rafael Estrada, Josep Manel Vidal, Núria Sendra, Elvira Cambrils i Maurici Belmonte.

“Set Pecats” és un recull de set contes que agafen el títol, i la trama narrativa, dels set pecats capitals: Supèrbia, Gola, Ira, Peresa, Luxúria, Avarícia i Enveja. El protagonista de cada història és un escriptor o escriptora, en el sentit més ampli del terme, que en l’exercici de la seva activitat es veu abocat a caure en un dels set pecats capitals.

Aquest plantejament dóna peu a situacions i reflexions al voltant del món de l’escriptura, emprant tothora un llenguatge planer i defugint els judicis fàcils i les lliçons morals. Tanmateix, no es tracta en absolut d’una obra sobre literatura, ja que els protagonistes són mers instruments per presentar les febleses i les contradiccions de la naturalesa humana, sempre amb un punt d’humor que cerca la complicitat del lector.

L’autor, Carles Castell Puig va néixer a Reus l’any 1962 i viu a Sant Cugat del Vallès des dels anys vuitanta. És Doctor en Biologia i treballa a l’administració pública en el camp de la conservació d’espais naturals.

L’any 2008 el seu recull de contes satírics “I...” va guanyar el Premi Jaume Maspons i Safont, de Granollers (Premsa d’Osona, 2008). Des de llavors, diversos relats han estat guardonats i publicats en reculls individuals o col·lectius: Premi Llavor de Lletres, 2011; Premi Vent de Port, 2012, 2016; Premis Literaris Ciutat de Tarragona, 2012 i 2013; Premi Literari de Valldoreix, 2016, entre d’altres.

L’any 2014 va publicar el seu segon llibre de relats “Relacions molt relatives” (Voliana edicions), prèviament finalista del Premi El Lector de l’Odissea. El 2015 va ser publicat el llibre “Els Camps de la Torre Negra” (Ventall Edicions), en el qual l’autor descriu, amb textos i fotografies, els canvis al llarg de l’any d’aquest emblemàtic paratge santcugatenc

El premi és convocat per l’ajuntament de Villanueva de Castellón / Castelló de la Ribera, i està dotat en 2500 euros, la publicació de l’obra premiada a la col·lecció Miratges d’Edicions del Bullent, a més d’una escultura de metall realitzada per l’artista Josep Alfonso.

Enguany s’han presentat 23 originals. L'any passat va guanyar "La llum de les estrelles mortes", de Josep Manel Vidal, amb 10 narracions on l'autor distorsiona, de vegades de manera subtil, allò quotidià i amb la distorsió, crea miratges que ens fan veure la realitat de les emocions humanes. Les obres guanyadores d’anteriors edicions publicades per Edicions del Bullent han estat "Vestida de lluna", d'Elvira Cambrils, "Tot interior", d’Enric Camps, "Pell de gat", de Ma. Victòria Lovaina, "Humors agres", de Sico Fons, "Efectes secundaris", de Jovi Lozano-Seser i "El vol de les papallones", de Maurici Belmonte.

L’acte ha estat conduït per Amàlia Garrigós en el context d’un sopar. Ha comptat també amb l’actuació musical del grup Júlia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada