26 de setembre del 2017

A Torrent, Paco Muñoz, l'home de la guitarra


El dimecres 4 d'octubre a les 18,30 hores la Fira del llibre de Torrent s'omplirà de cançons i de festa en honor a Paco Muñoz i amb motiu de la presentació del llibre "Paco Muñoz, l'home de la guitarra", d'Enric Lluch i il·lustrat per Anna Roig.

A més d'Enric Lluch com a autor, Anna Roig com a il·lustradora a l'acte assistirà el xic de la pel·lícula (del llibre, en aquest cas), Paco Muñoz i un personatge important com a hereu en la difusió de la música popular valenciana: Dani Miquel. Com no podia ser d'altra manera, Vicent Font, com a precursor del llibre des de Guaix-Escola Valenciana i Núria Sendra com a editora. I cantaran cançons de Paco Muñoz el Cor del CEIP Les Terretes i l'Escola Coral de Torrent.

Açò era un home i una guitarra. I aquell home, gran, amb els cabells llargs i un somriure de caramel, va trobar un parell de xiquets que li van demanar que cantara una cançó. I l’home en va cantar una, de ben preciosa. Però els xiquets no l’havien sentida mai. Així, pam amunt, pam avall, va començar la tasca, dedicada als infants, del cantant Paco Muñoz. De l’home de la guitarra.

A "Paco Muñoz, l'home de la guitarra", Enric Lluch fa de Paco Muñoz una història amb la mestria amb la que sol fer les coses. Una història per ser llegida i per reconèixer a Paco Muñoz que iniciara una tasca de recuperació de les nostres cançons populars. Però no es queda ahí, també fa un reconeixement als que han pres el relleu: Dani Miquel, Aitana Ferrer... I així com Enric ho fa amb les paraules, Anna Roig explica amb les imatges, amb el color i la línia solta.

L'ha publicat Edicions del Bullent i en l'ànima del projecte està Guaix. El colofó del llibre és aquest: "Guaix - Escola Valenciana, Coordinadora de l’Horta Sud, amb l’edició d’este llibre vol reconéixer la figura de Paco Muñoz. Gràcies a les seues cançons que ens han fet estimar, quasi amb la mateixa intensitat que ell, una llengua, una terra, una cultura i la seua gent.
També volem donar les gràcies a Enric Lluch per regalar-nos les paraules d’este conte i a Anna Roig per omplir-les de llum i colors."

Teniu ací algunes pàgines i podeu saber més a http://www.bullent.net/libro/3217-Paco_Munoz.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada