27 d’agost del 2020

Dissabte, jazz, de Rafa Gomar, al Club de lectura de Full

 

Durant la lectura d'un llibre acompanyem els personatges, el narrador, no estem sols. Un cop tanquem la darrera pàgina, és quan arriba la soledat; voldríem allargar l'experiència, que n'hi hagués més... És el que podem fer amb els clubs de lectura: comentar amb altres persones que han viscut el mateix que tu. Compartir les reflexions que t'ha aportat o, fins i tot, aprofitar per fer conversa d'un tema tangencial que t'interessa.

Per a això estan els clubs de lectura. I ara, és més fàcil que mai perquè n'hi ha que són virtuals com ara el Full de Lectura. Que és un club de lectura organitzat i coordinat per la Fundació pel llibre i la lectura, FULL.

El proper llibre que es llegirà serà Dissabte, jazz, de Rafa Gomar. Ara es pot anar llegint i en algun moment durant el mes de setembre, començarà la tertúlia virtual.

Dissabte, jazz ha guanyat el premi Soler i Estruch de Castelló (Ribera Alta).

Els protagonistes de Dissabte, jazz, Roser i Enric, viuen una segona oportunitat en la vida. Han quedat a la nit per anar a un concert de jazz. Durant el dia fan les activitats quotidianes d’un dissabte, el que els duu a trobar-se o evocar múltiples històries personals pròpies o de les persones que van creuant-se en el seu camí. Vides desaparegudes que aporten una melodia nostàlgica; vides dures, que donen un so greu; petites o grans traicions amb notes estridents... S’hi expressen els dubtes, les certeses, les pors, les misèries i les grandeses de multitud de personatges ubicats en el nostre present.Es tracta de respondre a l’anestèsia emocional on sovint ens endinsa la pèrdua dels éssers estimats, la malaltia, l’amor i el desamor o les adversitats quotidianes, i ser capaços de trobar nous escenaris o veure’ls amb uns altres ulls. Tot plegat, amb música de jazz.

Es pot adquirir el llibre a la llibreria habitual o al web de l'editorial. 
Més informació a la pàgina del llibre: https://bullent.net/libro/3257-dissabtejazz

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada