24 de juny del 2010

Índex del Costumari Botanic, de Joan Pellicer


Als pobles de les comarques centrals valencianes, l’anomenat territori diànic, podem trobar persones que, sense ser-ne conscients, guarden un valuós tresor en perill d’extinció. Un saber mil·lenari sobre els usos que els nostres avantpassats feien de les plantes que ens envolten, que Joan Pellicer es va encarregar de buscar i recopilar en aquests tres volums del Costumari Botànic.

Per alleujar un escaldat, combatre l’artrosi o cremar les berrugues, només cal saber distingir les herbes o arbres que tenim més a l’abast. Aquest Costumari botànic va desgranant la immensa saviesa botànica recollida dels nostres majors, i afegeix cites literàries des d'Homer a Enric Valor, poemes, cançons populars… sempre al voltant del món vegetal i les seues virtuts.

El llibre inclou un índex amb totes les plantes que hi ha recollides, amb els diferents noms que se li coneixen, però si voleu trobar una en concret i no sabeu en quin dels tres volums està, a la nostra web hem penjat un índex en el que indiquem en quin volum ho heu de buscar.

Polsa ací per veure l'índex.

2 comentaris:

  1. Hi ha dues errades:
    "Em" s'escriu "hem"

    "Teniu que" es diu "heu de".

    "... em penjat un índex en el que indiquem en quin volum ho teniu que buscar."

    Espero que ho esmeneu aviat.

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies, Cristina! Ja ho hem esmenat.

    ResponElimina