8 de juliol del 2010

La Velleta Refranyera, de Jordi Raül Verdú


Ja està ací la Velleta Refranyera, una dona centenària que, com parla a la manera d’abans, a base de refranys i frases fetes, crida especialment l’atenció a un grup d’amics, que acaben convidant-la a la Setmana Cultural de la seua escola, lloc on, no només farà realitat el seu gran somni, sinó que hi coordinarà els Xiquivellets.

Aquesta història està escrita per l'alcoià Jordi Raül Verdú. És mestre, contacontes i ha fet animacions lectores a Madrid, els EUA, Andorra i a la seua terra. El periòdic Ciudad li ha otorgat el premi CAM Medi Ambient 2009, per la defensa i difusió del Medi Ambient.
És un compilador de relats populars de transmissió oral i autor d’una trentena de llibres de literatura infantil, entre els quals hi ha Jordi i el Reiet Sabut (1992), El misteri del Montcabrer (1994), El vellet de la Safor (1996), La xiqueta del Benicadell (2001), L’arbre misteriós (2005), Peret de Poca Por (2009)…

Les il·lustracions són de Mª José del Amo, que ja ens ha il·lustrat diversos llibres com Una acampada embolicada, de Josep Chapa, o La botiga del Carme, de Teresa Broseta. I per als més menuts, Els colors i Caragol, de Paco Muñoz. Ha estudiat Belles Arts, Història de l'Art i Magisteri.
 
A la nostra web, podeu trobar les Propostes didàctiques, que ha fet el mateix autor, Jordi Raül Verdú.
Plica ací per baixar-te les Propostes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada