19 de juliol del 2010

El vol de les papallones, de Maurici Belmonte


Ja està ací la última novel·la de Maurici Belmonte, El vol de les papallones, que va guanyar el Premi Soler i Estruch de Castelló de la Ribera.

La història comença el dia del soterrar de Paco, quan el seu fill Quico troba, a l’ordinador que usava el vell, un document. En ell conta un fet fonamental que va fer canviar-li la vida i el va dur a recórrer el món fins acabar ancorat a l’illa de Hierro. La lectura detallada del document provoca que Quico senta la necessitat de tornar al poble originari del seu pare on arriba a saber amb pèls i senyals què va motivar la fugida de Paco anys arrere. Com el seu antecessor, Quico acaba escrivint el seu descobriment amb la intenció que algun dia Aquil·les, el seu fill, conega aquests fets de la seua família.

Maurici Belmonte Monar es dedica professionalment a l’educació des dels anys vuitanta. L’escriptura sempre ha estat present en la seua vida com un exercici de superació i d’expressió dels pensaments, de les vivències i dels aprenentatges. Un exemple és Guadà, publicat per Edicions del Bullent.
El vol de les papallones ha estat premi Soler i Estruch de narrativa curta en la cinquantena-quatrena edició del Certament Literari Castellum Ripae de l’any 2009 a Castelló de la Ribera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada