23 de juliol del 2010

Anem a la impremta


Un llibre abans d'arribar a les llibreries i a les mans dels lectors passa per moltes altres mans. Una d'elles, que té una gran importància, és la impremta. Tot i que el proper pas que es vaticina per al llibre és precisament la seua desaparició, fins que el llibre digital no s'impose, el procés d'impressió d'un llibre és un punt crucial en el naixement d'un llibre.

A nosaltres no deixa de fascinar-nos. Agraïm a Sorell impresores que, de pas que anàvem amb la il·lustradora Matilde Portalés a comprovar que el que sortia per la boca del  gran drac de paper éren els colors que esperàvem i no uns altres (com així fou), ens deixaren prendre un petit vídeo, per a tots els que ens han expressat el seu desig d'estar a peu de màquina en la impressió d'un llibre i no hi han pogut estar.

Només és un petit moment de la impressió dels llibres En Joan Petit quan balla, del Grup Carraixet i il·lustrat per Dani Cruz i On són els arbres?, de Josep Chapa i Matilde Portalés

4 comentaris:

  1. Tot un procés màgic veure com es va pintant de colors una fulla en blanc i així van naixent els dibuixos...i al final, voilà! les lletres s´imprimeixen a sobre, es tallen els fulls, i s´enquaderna tot...i trobem aquests tresors que són els llibres a les llibreries! gràcies Bullent pel vídeo i pel vostre treball d´editors. Besadetes acolorides!!!! *^-^*

    ResponElimina
  2. Gràcies a tu, Matilde!
    Per la teua manera de veure el món que es trasllada a uns dibuixos meravellosos.

    ResponElimina
  3. És molt xulo, inclús mitològic. La creació de la pedra filosofal! I el ritme de la màquina? Relaxant. Es nota que estic de vacances? Una abraçada a totes i tots.
    Josep Chapa Mingo

    ResponElimina
  4. Es nota que estàs de vacances, Josep. I també es nota que la teua creativitat no en fa, de vacances (per sort per a tots nosaltres).

    ResponElimina