16 d’octubre del 2014

Recursos didàctics de les Rondalles Valencianes d'Enric Valor


Les Rondalles Valencianes d'Enric Valor donen per a moltes activitats. Passen els anys i la gent les treballa, les explica, les enriqueix cada vegada més.

A Edicions del Bullent tenim publicades en vuit volums les 36 rondalles.

I també tenim per separat, en format de regal els següents títols: Història d'un mig pollastre La rabosa i el corbComencilda, Secundina i AcabildaLa mare dels peixos i Joan-Ratot. Les quatre primeres, a més, acompanyades d'un cd amb la rondalla dramatitzada per grandíssimes veus com la de Toni Mestre.

Amb ocasió de l'any Enric Valor, férem conjuntament amb Vol de núvol (versió infantil de Rapsodes) En Ric Rap Rondalles: El Musical un llibre disc amb versions musicals modernes de les rondalles Joan-Ratot, Les velletes de la Penya Roja, I queixalets, també!, El jugador de Petrer,  El castell d?Entorn i no Entorn i El dimoni fumador. Que també sigué espectacle.

Després de tants anys en el catàleg d'Edicions del Bullent, ja us avancem que encara no hem acabat de reinventar les rondalles, però aquest post és per donar-vos a conéixer alguns recursos didàctics que es poden trobar a la xarxa:

  


Per una banda, orientat a Secundària, trobem al web Geografies Literàries l'entrada Ruta per Bèlgida: Enric Valor i les seues rondalles. L'han elaborat Daniel Pla, Toni Jorques i Ester Vila sota la supervisió d'Alexandre Bataller. Hi trobem, fins i tot, una entrevista a Carles Valor, nét d'Enric Valor.

Com es pot consultar al pdf, es treballes les rondalles El ferrer de Bèlgida (volum 3r), Nabet (volum 8é) i El pollastre de festes (volum 7é),


I per a Primària, a la Xarxa telemàtica Educativa de Catalunya ha preparat materials didàctics i quaderns per a l'alumnat de diverses rondalles, aquesta vegada utilitza les que estan en format de regal:


Per al Cicle Inicial de Primària, Mari Carmen Monfort i Ana Belén Ferrer, proposen una Guia per al professorat i Quadern per a l'alumnat de Joan Ratot.



Per al Cicle Mitjà de Primària, Mario Viché proposa Guia per al professorat i Quadern per a l'alumnat de La rabosa i el Corb



Per al Cicle Superior de Primària, Xavier Moreiras Blanco i Maria Peña Laborda proposen proposen una Guia per al professorat i Quadern per a l'alumnat de La mare dels peixos.

Segur que n'hi ha molts més que no coneixem i ens agradaria molt que ens els doneu a conéixer. en saps algun?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada