10 de juliol del 2015

Pla Lector per a Centres de Formació de Persones Adultes, per Sebastià Giner i Pilar Puchades

(Imatge de la visita de Cinta Arasa, autora de Vaig fer la maleta un dia de juny, a l'EPA de Picanya)

Sebastià Giner i Pilar Puchades, han elaborat un pla lector a mode de suggerència per als centres de formació de persones adultes.

Segons Giner i Puchades, l’àmbit de l’educació d’adults és el gran oblidat; els docents que hi treballen troben nombrosos entrebancs: la legislació, els materials curriculars, etc. La diversitat d’alumnat és una característica que, òbviament  enriqueix, però que no ajuda a afermar l’hàbit lector.

Així doncs, el Pla lector per a centres de formació de persones adultes d’Edicions del Bullent té el propòsit d’erigir-se en una ferramenta útil per als professionals de la docència que busquen una sèrie de lectures pels seus pupils i l’objectiu primer de contribuir al desenvolupament de l’autonomia dels i les estudiants per apoderar-se dels mètodes i dels mitjans escaients que els permeten desenvolupar la comprensió lectora però també processar informació, atribuir-li un significat, construir textos i comunicar resultats i, en definitiva, gestionar la lectura personal fins convertir-la en una activitat permanent i de plaer.

Han fet un gran treball i el posem a la disposició de tothom en aquesta pàgina en diversos formats, per tal de facilitar al màxim l'ús que se n'haja de fer:

En Word en aquest enllaç
En PDF en aquest enllaç




Ens agradaria molt rebre la vostra opinió: Si us ha servit o no, què milloraríeu, quin resultat heu obtingut en el vostre pla lector... O, fins i tot, si voleu que difonem alguna activitat que us ha sortit especialment bé. Aquesta és la nostra pàgina de contacte: http://www.bullent.net/contacte/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada