27 de juliol del 2015

Guia didàctica d'El baró de foc, d'Isabel Canet


El Monestir de Santa Maria de la Valldigna ocupa una posició central al llibre d'Isabel Canet, El Baró de foc. Llegir aquesta novel·la és, a més, una invitació claríssima a descobrir els paisatges i les fonts que envolten aquest emblemàtic monestir de la subcomarca de la Valldigna. 

Però no és l'única activitat que la lectura d'aquesta novel·la fantàstica ens indueix a fer. Laura Martín, de fet, ha elaborat una proposta didàctica de 27 pàgines per al llibre. Per a que cadascú (especialment els professors) trie l'aprofitament didàctic que li semble millor.

La podeu trobar, amb altres materials didàctics a la dreta de la pàgina web de llibre: http://www.bullent.net/libro/3188-El_Baro_de_Foc

O bé baixar directament el pdf des d'aquest enllaç.

El Baró de focQuan Joana i Andreu es van prometre amor etern al monestir de Valldigna, el Baró de Foc es va regirar de ràbia a les Grutes de Lava on habita. Des d'aleshores no ha fet altra cosa que intentar destruir el monestir enviant arsinots i tòtils de combat.
Per la seua banda, l'Emperador dels Vents i la reina Gualba han mobilitzat un exèrcit d'àngels i dones d'aigua per a evitar-ho. Enmig de la lluita, la jove Elisa descobreix la seua autèntica natura i, acompanyada per un àngel i un arqueòleg, formaran un triangle perfecte d'aire, terra i aigua capaç d'enfrontar-se a les perilloses forces del mal.

La primera activitat consisteix en desxifrar la coberta:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada