20 de març del 2018

Contalles de iaios i iaies, de Jordi Raül Verdú. #Novetat


"Contalles de iaios i iaies", és un recull de trenta rondalles arreplegades al llarg de cinc comarques (L’Alcoià, El Comtat, La Marina Alta, La Marina Baixa i El Vinalopó Mitjà) del meridional valencià.

Les contalles arreplegades per Jordi Raül Verdú ens endinsen en tot un univers de personatges tan originals i majestuosos com estrafolaris i arquetípics. Personatges que viuen aventures o desventures alegres, tristes, meravelloses, costumistes, cruels; que se’n riuen dels límits de la crua i sovint extremadament dura realitat.

Són les nostres històries primigènies contades en la llengua genuïna que ens humanitza i ens dignifica. Conviden a una lectura feliç i assossegada, però, per favor, imagineu-les contades, per a després contar-les vosaltres. Perquè on es pose una divertida, trista o bella rondalla i encetada amb l’encisador i màgic “Això era una volta”, que s’admiren les de potents rajos lluminosos i efec­tes sonors inversemblants.

"Contalles de iaios i iaies" ha guanyat el Premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular.

Jordi Raül Verdú (Alcoi, 1960) és mestre, escriptor, con­ta­con­tes i ha fet ani­ma­cions lectores a Madrid, els Estats Units, Andorra i a la seua terra. Cur­sà es­tudis de Magisteri a l’Escola Uni­ver­sitària de València i actualment treballa al CEIP Real Blanc de Co­cen­tai­na. El periòdic Ciudad li concedí el premi CAM Medi Ambient 2010, per la defensa i difusió del Medi Ambient. És un com­pi­lador de relats po­pu­lars i autor de més de seixanta llibres, la majoria de li­te­ra­tura infantil, entre els quals hi ha Els donyets del bosc (1992), El misteri del Mon­tcabrer (1994), La xiqueta del Benicadell (2001), La velleta re­fran­yera (2010), Les en­tran­yes del Montgó (2012) o I conte contat... (2017). També està adaptant les ron­dalles d’Enric Valor per a lectors a partir de 8 anys.

La primera presentació serà el dimarts 27 de març de 2018 a les 19h. a la biblioteca del Museu Valencià d'Etnologia (c/ Corona, 36, de València) dins el cicle #EnVeuAlta. Acompanyaran a l'autor Joan Seguí (Conservador del Museu Valencià d'Etnologia) i Núria Sendra (editora d'Edicions del Bullent)



Més sobre el llibre: https://www.bullent.net/libro/3227-Contalles

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada