23 de març del 2018

Convocat el Premi d'Assaig Josep Vicent Marqués


La 36a edició dels Premis Ciutat de València, convocats per la Regidoria de Patrimoni Cultural i Recursos Culturals compta amb Edicions del Bullent per publicar l'obra guanyadora del Premi d'Assaig en valencià Josep Vicent Marqués.

El premi està dotat amb 10.000 euros. El termini de presentació d'originals acaba el dia 16 d'abril de 2018

Es podran presentar als premis d’assaig totes les obres (textos filosòfics, de pensament, aforismes, diaris, memòries…) escrites en valencià l’extensió de les quals no siga inferior a 150 pàgines de grandària DIN A4, lletra Times New Roman, cos 12, a espai i mig. En queden expressament excloses les tesis doctorals i l’àmbit de la investigació.

Les bases de la 36a. edició dels Premis literaris Ciutat de València, poden consultar-se en la web municipal:
www.valencia.es.

A la pàgina https://www.bullent.net/premi-josep-vicent-marques/ Edicions del Bullent ha extret les bases específiques del Premi Josep Vicent Marqués i hi ha un enllaç al pdf de les bases completes.

Se’n presentaran 5 exemplars impresos, amb les pàgines numerades i en perfectes condicions de lectura, amb pseudònim, i s’acompanyaran d’una plica tancada, indicant-hi la modalitat a la qual concorren.

L'any passat va guanyar el premi l'original d'Albert Toldrà "Il·luses, santes, falsàries" que ens parla de casos de dones que passaren per la inquisició de València:
"Dones que han estat inspirades, segons se’ns diu, per Déu o pel diable. Tant si són sinceres com si no, tant si són endimoniades com santes, il·luses o falsàries, el que és cert és que aquestes dones han emprat l’únic mitjà al seu abast, l’espiritualitat, per trencar les limitacions i negacions que una societat i una religió patriarcals els imposaven. Sospitoses, ja en principi per la seua condició femenina, i després per gosar prendre la paraula, per desafiar els qui les condemnen al silenci, són vigilades o processades pel tribunal del sant Ofici de la Inquisició."

"Il·luses, santes, falsàries" serà presentat juntament amb la resta de llibres de la mateixa edició dels Premis literaris Ciutat de València el divendres 27 d'abril a la Fira del llibre de València.

A més del Premi d’assaig en valencià JOSEP VICENT MARQUÉS, la XXXVI edició dels premis Ciutat de València estan formats pels següents premis: Premi de narrativa en valencià ISABEL DE VILLENA, Premi de narrativa en castellà VICENTE BLASCO IBÁÑEZ, Premi de poesia en valencià MARIA BENEYTO, Premi de poesia en castellà JUAN GIL-ALBERT, Premi de teatre en valencià EDUARD ESCALANTE, Premi de teatre en castellà MAX AUB i Premi d’assaig en castellà CELIA AMORÓS.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada