1 de març del 2018

L'Espill al Teatre Micalet


Avui comença al Micalet la representació de l'Espill, de Jaume Roig, en la versió teatral d'Anna Marí. Versió, que en llibre ja porta 3 edicions i més de 200 representacions teatrals per part de la companya Crit.

Les funcions se celebraren de l’1 al 4 de març al Teatre Micalet de València, dijous i divendres a les 20:30 hores i dissabte i diumenge a les 19:00 hores. Les entrades estan disponibles a través del seu portal web i a taquilla des d’una hora abans de les funcions.

Per a Anna Marí, “el fet de trobar en la novel·la una bona quantitat de dones que es rebel·len contra les imposicions del protagonista ens obliga a rellegir des del punt de la igualtat aquest exemple de literatura misògina”.

Espill, de Jaume Roig, és una de les peces més importants de la nostra literatura medieval. Escrita cap al 1460, aquesta narració en vers que entronca amb la tradició misògina europea és reconeguda per la seua gran potència satírica i el virtuosisme dels seus més de 16.000 versos. Aquesta adaptació teatral, fidel a l'original, ha donat veu i cos als diversos personatges que formen part de l'univers del narrador. El resultat és un text molt fresc, divertit i atrevit que ens aproxima a una de les novel·les més brillants i destarifades de tots els temps, i que posa damunt la taula els conflictes de gènere des de l'Edat Mitjana fins els nostres dies.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada