9 de maig del 2018

A Alcoi, Contalles de iaios i iaies




Les contalles de sempre, les que s'han explicat a les nostres llars a través dels anys, deixaran la seua màgia al lloc a on varen prendre forma, amb la presentació del llibre Contalles de iaios i iaies a Alcoi, la ciutat de l'autor.

El dimecres 16 de maig, a les 19.00 h, el Centre Cultural Mario Silvestre acollirà a l'autor alcoià, Jordi Raül Verdú, que ens parlarà del procés de creació del seu llibre, guanyador del 19é Premi Bernat Capó; així com d'algunes entretingudes anècdotes de les iaies i iaios que el feren possible.
Estarà acompanyat pel professor Vicent Brotons, així com per totes les persones que tinguen el gust de fer parada a escoltar aquestes delicioses històries.



Més informació sobre el llibre a https://www.bullent.net/libro/3227-Contalles

Contalles de iaios i iaies, és un recull de trenta rondalles arreplegades al llarg de cinc comarques (L’Alcoià, El Comtat, La Marina Alta, La Marina Baixa i El Vinalopó Mitjà) del meridional valencià. Les contalles arreplegades per Jordi Raül Verdú ens endinsen en tot un univers de personatges tan originals i majestuosos com estrafolaris i arquetípics. Personatges que viuen aventures o desventures alegres, tristes, meravelloses, costumistes, cruels; que se’n riuen dels límits de la crua i sovint extremadament dura realitat. Són les nostres històries primigènies contades en la llengua genuïna que ens humanitza i ens dignifica. Conviden a una lectura feliç i assossegada, però, per favor, imagineu-les contades —l’estil sintàctic i fraseològic de l’autor invita a fer-ho—, per a després contar-les vosaltres. Perquè on es pose una divertida, trista o bella rondalla narrada a la “vora de la llar”, “prop del foc” —o a la fresqueta d’una plàcida nit d’estiu—, i encetada amb l’encisador i màgic “Això era una volta”, que s’admiren les de potents rajos lluminosos i efec­tes sonors inversemblants.

Pots fullejar algunes pàgines del llibre "Contalles de iaios i iaies", de Jordi Raül Verdú, on line a  https://issuu.com/bullent/docs/_45__contallesdeiaiosiiaies






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada