15 de maig de 2018

Il·luses, santes, falsàries, d'Albert Toldrà. #Novetat


No hem parlat encara d'"Il·luses, santes, falsàries", d'Albert Toldrà,  el llibre guanyador del Premi d'Assaig Josep Vicent Marqués de la 35a edició dels Premis Ciutat de València i una de les novetats Buollents d'aquesta primavera.

Trobem en aquesta magnífica obra que es parla de dones. Dones que han estat inspirades, segons se’ns diu, per Déu o pel diable. Tant si són sinceres com si no, tant si són endimoniades com santes, il·luses o falsàries, el que és cert és que aquestes dones han emprat l’únic mitjà al seu abast, l’espiritualitat, per trencar les limitacions i negacions que una societat i una religió patriarcals els imposaven. Sospitoses, ja en principi per la seua condició femenina, i després per gosar prendre la paraula, per desafiar els qui les condemnen al silenci, són vigilades o processades pel tribunal del sant Ofici de la Inquisició.

Podeu saber més sobre el llibre en https://www.bullent.net/libro/3229-Iluses , així com llegir les primeres pàgines o escoltar l'entrevista a on l'autor parla de la seua obra literària.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada