11 de maig de 2018

Es publiquen les bases del 20é Premi Bernat CapóEdicions del Bullent i el Museu Valencià d'Etnologia de la Diputació de València convoquen el 20é el Premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular.

Les bases completes es poden consultar a http://www.bullent.net/premi-bernat-capo/. Ací us les resumim:

El termini per presentar originals acaba el 16 de juliol de 2018.

Els originals que opten al premi es presentaran a doble espai en grandària DIN A4, i tindran una extensió d’entre de 125 i 175 fulls.

Es poden presentar els treballs per via electrònica al correu electrònic premis@bullent.net.

La dotació del premi és de 6.000 € amb la publicació del llibre per Edicions del Bullent.

El veredicte es farà públic el dia 28 de setembre en el transcurs d'un acte de lliurament a la ciutat de Dénia.

El jurat estarà format per Eva Mompó López (Antropóloga),  Jorge Cruz Orozco (Conservador del Museu Valencià d'Etnologia) i Núria Sendra Marco (editora).

L'any passat va guanyar el premi "Contalles de iaios i iaies", de Jordi Raül Verdú, un recull de trenta rondalles arreplegades al llarg de cinc comarques del meridional valencià (L’Alcoià, El Comtat, La Marina Alta, La Marina Baixa i El Vinalopó Mitjà) . Les contalles arreplegades per Jordi Raül Verdú ens endinsen en tot un univers de personatges tan originals i majestuosos com estrafolaris i arquetípics. Personatges que viuen aventures o desventures alegres, tristes, meravelloses, costumistes, cruels; que se’n riuen dels límits de la crua i sovint extremadament dura realitat. Són les nostres històries primigènies contades en la llengua genuïna que ens humanitza i ens dignifica..

Altres guanyadors dels passats anys són:

 Els bastonets d'Algemesí, de Toni Bellón
Fem safareig, d'Agnès Vidal i Vicedo
Fantasmes al palau, d'Ivan Carbonell Iglesias
Bruixes, dimonis i misteris, d'Àlvar Monferrer


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada