21 de novembre del 2018

El secret de la pansa, d'Empar Ferrer i Cristina Duran #Novetat



Sabíeu que l'Escaldà ha estat declarada Bé d’Interés Cultural Immaterial del Patrimoni Valencià? Que al segle XIX bona part de la producció de pansa de La Marina s'exportava a Anglaterra? 

Tot això i més trobareu al llibre d'Empar Ferrer i Cristina DuránEl secret de la pansa, que acaba d'eixir d'impremta i molt prompte estarà en les llibreries. 

El viatge comença a Manchester i ens porta a la Marina Alta, al temps de la pansa, al ritual de l'escaldà, al rebombori del port, a la mar... De la mà de Diana i amb els ulls tan oberts com ella (com a taronges, diu l'autora), descobrim el miracle agrícola, també la faena esforçada del raïm (sense coratge no n'hi ha miracle), la fascinació del paisatge de la Marina Alta i al Batiste, l'ànima bessona que la nostra protagonista troba ben lluny en el temps, que no en la vida.

L'escriptora i periodista Empar Ferrer ha bastit una història on, per molts tombs que peguen els protagonistes, els sentiments ens fan de guia. Diana descobrirà el secret de la pansa i amb ell la manera de superar una gran pèrdua i retrobar-se amb el seus avantpassats.  

Teniu també la versió en castellà ací: El secreto de las pasas

I podeu fullejar les primeres pàgines: 



Empar Ferrer és periodista i escriptora. Ha treballat com a presentadora i guionista en televisió. A l’any 2000 va rebre un accèssit en el Primer Concurs de Narrativa per a Dones de la Generalitat Valenciana pel seu relat Giboulée de fraises. La seua primera novel·la, Lo que perdí entre las nubes i el conte infantil El gegant Mitjafava van aconseguir un gra èxit editorial i se n'han fet diverses edicions. En l'actualitat compagina la seua professió de periodista amb l’escriptura.

Cristina Durán és il·lustradora i autora de còmics. Des de 1993 té el seu estudi propi, LaGRUAestudio, que comparteix amb Miguel A. Giner Bou. En ell treballa il·lustrant per a llibres infantils, llibres de text, còmics, premsa i publicitat. Ha publicat diverses novel·les gràfiques de marcat contingut social i reconegut prestigi al costat de Giner Bou, per les quals ha rebut diversos premis i nominacions, entre ells, El Premi Ciutat de Palma de Còmic, el Premi Turia i el Premi Dones Progressistes. Entre les seues obres destaquen Una posibilidad, Cuando no sabes qué decir i El dia 3.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada