30 d’abril del 2021

Convocat el 22é Premi Bernat Capó d'investigació i difusió de la cultura popular.





El termini de presentació de treballs finalitzarà el 19 de juliol de 2021. El premi es convoca amb la finalitat de fomentar la investigació i la divulgació dels treballs vinculats a l'estudi de la nostra cultura popular.

El premi Bernat Capó es posà en marxa el 1999 per la Mancomunitat Cultural de la Maria Alta, l’Ajuntament de Dènia, Edicions Bullent i la Diputació de València. Durant 20 anys s’han guardonat treballs que han abastat quasi tots els aspectes de la nostra cultura tradicional. Des del primer guardó atorgat a Joan Pellicer pel seu Costumari Botànic (1999), el premi ha considerat propostes relacionades amb l’imaginari valencià de llegendes i contes, el jocs tradicionals, les manifestacions festives, la recopilació de romanços i cançons, o fenòmens socials concrets de les nostres terres com ara l’emigració o el treball femení. 

Són llibres que han tingut molt bona acollida entre els lectors. En alguns casos, com el 20é premi Gat vell. Dites marineres, de Francesc Xavier Llorca, es reedità en pocs mesos amb més de mil llibres venuts. I el darrer, Animetes santes, de Josep Lluís Santonja, tot just acabat de publicar ja ha estat entre els més venuts a la Plaça del llibre d’Alacant.

El premi està valorat en 6000 € i comporta la publicació del text per l’Editorial Bullent.

Podran optar totes les persones (majors d’edat) que ho desitgen i que presenten treballs d’investigació inèdits de divulgació de la cultura popular valenciana en valencià o castellà. Estos treball hauran d’atendre a les següents característiques:

Deuran fer referència a qualsevol camp de la cultura popular valenciana, tant material com immaterial. Es valoraran especialment aquells treballs que facen referència a la cultura material; desenvolupar un tema únic o diversos temes relacionats, però no podran ser recopilacions d’articles; hauran de ser originals, inèdits i no premiats en altres concursos o premis.

Podeu consultar les bases a https://bullent.net/premi-bernat-capo/



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada