13 de maig del 2021

L'Ajuntament de València convoca els premis Ciutat de València 2021

La 39a edició dels Premis Ciutat de València, convocats per la Regidoria de Patrimoni Cultural i Recursos Culturals de l'Ajuntament de València compta amb Edicions del Bullent per publicar l'obra guanyadora del Premi d'Assaig en valencià Josep Vicent Marqués.


El premi està dotat amb 10.000 euros. El termini de presentació d'originals acaba el 16 de juny

Es podran presentar als premis d’assaig totes les obres (textos filosòfics, de pensament, aforismes, diaris, memòries…) escrites en valencià l’extensió de les quals no siga inferior a 150 pàgines de grandària DIN A4, lletra Times New Roman, cos 12, a espai i mig. En queden expressament excloses les tesis doctorals i l’àmbit de la investigació.

Les bases de la 39a. edició dels Premis literaris Ciutat de València, poden consultar-se en el web municipal de València.

A la pàgina https://bullent.net/premi-josep-vicent-marques/ Edicions del Bullent ha extret les bases específiques del Premi Josep Vicent Marqués i hi ha un enllaç al pdf de les bases completes.

S’establixen dos modalitats possibles de presentació:

a) Presentar cinc exemplars de l’original, impresos, enquadernats, amb les pàgines numerades i en perfectes condicions de lectura, en el registre de l'Ajuntament de València

b) Per correu electrònic a la següent adreça: premisciutatdevalencia@valencia.es (consulteu instruccions a les bases)

L'any passat va guanyar el premi l'original de Josep Muñoz Redón,  Les fronteres de Walter Benjamin

Un llibre que proposa acompanyar-nos fins a Portbou a la recerca del llegat del savi de Berlín: Walter Benjamin. Un intens i original periple vital amb què va afrontar el pitjors dimonis del seu temps, que d’alguna manera també és el nostre i que va acabar abruptament a la duana empordanesa. Un indret que, en paraules de Hanna Arendt, en visitar la tomba del filòsof, «és un dels racons més bells del planeta…». Sobretot perquè avui reivindicar la figura del filòsof alemany no és un exercici formal deslligat de la realitat del nostre temps. Perquè Benjamin pateix o anticipa –i, per tant, hi pensa–, algunes de les pitjors malures que estem patint en l’actualitat: el feixisme, l’exili, el domini subjugant dels mitjans de comunicació de masses, l’alienació econòmica, el consum descontrolat, la destrucció a marxes forçades de la naturalesa... tot això contrapuntejat per consideracions de caràcter més quotidià que focalitzen la reflexió en objectes o accions suposadament fútils com les postals, el menjar, la fotografia, el passeig, el col·leccionisme o les antiguitats...

A Edicions del Bullent també publiquem altres premis d'altres categories que podeu consultar en https://bullent.net/premis/

A més del Premi d’assaig en valencià JOSEP VICENT MARQUÉS, la XXXVII edició dels premis Ciutat de València estan formats pels següents premis: Premi de narrativa en valencià ISABEL DE VILLENA, Premi de narrativa en castellà VICENTE BLASCO IBÁÑEZ, Premi de poesia en valencià MARIA BENEYTO, Premi de poesia en castellà JUAN GIL-ALBERT, Premi de teatre en valencià EDUARD ESCALANTE, Premi de teatre en castellà MAX AUB i Premi d’assaig en castellà CELIA AMORÓS.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada