25 de maig de 2021

Alfafar ret homenatge a Llorenç Giménez

 


L'Ajuntament d'Alfafar continua amb els homenatges a un dels seus fills més volguts, el contacontes Llorenç Giménez.

El proper dijous 27 de maig l'homenatge a Llorenç Giménez (l'home, els contes les arrels) consistirà en dos actes:

A les 18h., Inauguració del monòlit Biblioteca Municipal Llorenc Giménez a la placeta del Forn d'Alfafar. Col•labora: la Muixeranga d'Algemesí.

A les 19h. Presentació conjunta dels llibres Contes per a tu, publicat per Perifèric Edicions, i Conte contat... històries en homenatge a Llorenc Giménez, el contacontes, publicat per Edicions del Bullent, a la Sala Ventura Alabau. Participen Mercè Viana (que és coautora als dos llibres), Vicent Moreno (Guaix) i Núria Sendra (Bullent).


Conte contat... és un llibre solidari els beneficis del qual es donaran a l'Associació Carena d'Ajuda a malalts de càncer o altres malalties greus i en el qual ha participat l'Ajuntament d'Alfafar, entre altres.

Diuen i expliquen que, no fa tant de temps, vivia un contacontes que tothom s’estimava: Llorenç. Com que cal recordar les persones bones sempre, escriptores i escriptors genials van inventar contes fantàstics com a homenatge; artistes dels pinzells li de primera categoria feren dibuixos... i, de tota aquella tendresa, va nàixer un llibre que ajudava als que queien malalts. I això és tan cert com que és el llibre que veus ací mateix.

I els genis de la llàntia que l’han escrit i il·lustrat són:

Rosa Serrano i Miquel Pérez Robles; Carles Cano  i Paco Giménez; Fina Masgrau i Lourdes Bellver; Vicent Sanhermelando i Ada Sinache; Domingo Chinchilla i Elsa Pérez Robles ; Raquel Ricart i César Barceló ; Francesc Gisbert i Aitana Carrasco; Maria Dolors Pellicer i Pep Ferrer; Josep A. Fluixà i Manel Sanz; Fina Girbés i Montse Gisbert ; Enric Lluch i Núria Feijoó ; Vicent Pardo i Joana Tamarit; Miquel Puig Cuadau i Consuelo Vento; Josep Millo i Paula Peña; Teresa Broseta i Toni Cabo; Maria Jesús Bolta i Anna Garcia Toledo; Mercé Viana i Anna Roig; Jordi Raül Verdú i Pau Beltran; Almudena Francés i Pedro Viché; Pep Castellano i Canto Nieto; Albert Dasí i Jordi Junyent; Cristina Duran i Miguel Ángel Giner.

També han format part del projecte moltes altres persones i institucions, entre les quals la correctora Maria Guasp o l'autor de la guia didàctica Luis Lairón. Podeu trobar-la a: https://bullent.net/libro/3271-ConteContat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada