3 d’octubre del 2022

“La Pau” d’Irene Verdú i Daniel Garcia és l’obra guanyadora del Premi La Paraula Imaginada

 



“La Pau” d’Irene Verdú i Daniel Garcia Moragues és l’obra guanyadora del Premi La Paraula Imaginada de la Font d'en Carròs.

En la primera edició del premi guanya una obra poètica que es qüestiona sobre la pau, com a concepte, com a paraula

Aquest diumenge 2 d’octubre, en un acte a la Casa de la cultura de la Font d’en Carròs, s’ha entregat el primer guardó del Premi “la Paraula Imaginada”. El premi ha estat convocat per l’ajuntament de la Font d’en Carròs, amb la finalitat d’incentivar i promocionar la lectura i la sensibilitat artística a través dels llibres il·lustrats i ha comptat amb la col·laboració del departament de dibuix de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València i de l’editorial Edicions del Bullent.

Aquesta primera edició ha comptat amb una dotació de 6000 i la publicació de l’obra. s’han presentat 10 obres de gran qualitat, a parer del jurat. El jurat ha estat composat per la regidora Celia Escrivà, l’escriptora Joaquina Barba, l’il·lustrador Fran Parreño, l’editora Núria Sendra i el cap del departament de dibuix de la Facultat de BB.AA. de la UPV Rubén Tortosa.



La pau és un àlbum il·lustrat que es pregunta «Què és la pau?». El text és poètic, rítmic i les il·lustracions el complementen a la perfecció. És un poema il·lustrat que poden gaudir menuts i grans i posa l’accent en un concepte alhora tan important i tan difícil de trobar.


Irene Verdú Muñoz (Oliva, 1973) és llicenciada en Filosofia (1996) i Diplomada en Magisteri a la Universitat de València en l’especialitat d’educació infantil (2002). Ha guanyat diversos premis, com el “Premi Ciutat de Castelló de Literatura Infantil Il·lustrada Tombatossals”  amb l’àlbum il·lustrat On està la son? (2021) o el del Premi Emili Teixidor amb el conte titulat Embolic a la Biblioselva (2022) i ara el premi La Paraula Imaginada (2022). Actualment treballa al Servei de Biblioteques de l’Ajuntament d’Oliva i és autora d’una vintena llarga de títols, dels quals a Edicions del Bullent Poemes al jardí (2010), Tafaner i la lluna (2011)


Daniel García Moragues (Gandia, 1976). De molt menut ja destacava en l’àmbit de la plàstica. En acabar el Batxillerat, va compaginar els estudis d’Història de l’Art amb els de Belles Arts.

En 2010 va conèixer Irene Verdú i un any després van publicar dos llibres infantils junts, Les deu granotes i Endevinalles.
Posteriorment, va perfeccionar la seua tècnica fent cursos d’il·lustració a Alcoi i a Barcelona, gràcies als quals va sumar nombrosos reconeixements en l’àmbit del disseny i del cartellisme. Paral·lelament, va fer el mateix en el món de la plàstica i va ser seleccionat i premiat en importants certàmens de pintura.
Ara com ara està centrat en el camp de la il·lustració, la pintura experimental i la docència, on ha trobat la seua manera de viure. La col·laboració amb Irene Verdú ha continuat amb títols com Cotonet i les cinc carlotes i ara amb aquest àlbum acabat de premiar: La Pau.

Pel que fa a al premi, els guanyadors diuen: «el nom de “Premi La paraula imaginada” ens va suggerir un repte, una dinàmica de treball que nosaltres teníem ganes d’explorar. Feia temps que li pegàvem voltes al tema de la pau, perquè consideràvem que treballar-lo artística i poèticament era necessari, a mode de catarsi».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada