30 d’octubre del 2022

A Dénia, "Pandèmia. Quan el passat és el pròleg del futur" amb Josep Bernabeu i Pascual Martí

Josep Bernabeu i Núria Sendra a la Plaça del llibre de València



Pot un virus explicar una pandèmia?
Josep Bernabeu es fa aquesta primera pregunta al llibre "Pandèmia. Quan el passat és pròleg del futur" per a, a continuació, explicar la complexitat dels factors que estan darrere d'una pandèmia. 

A partir de la idea que cada període i civilització ha comportat una càrrega de malaltia lligada als canvis en les formes de vida i els problemes d'adaptació que comporten, en successius apartats explica com han anat sorgint les malalties de naturalesa infecciosa que han acompanyat a l'espècie humana, amb una atenció particular als factors que expliquen la seua difusió i comportament epidèmic. 

Des dels supòsits d’allò que coneixem com la història aplicada, l’assaig fa un ús del passat per a entendre el present i encarar el futur. El lector trobarà les claus per a interpretar de manera crítica la realitat que comporta una pandèmia i com poder afrontar-la des del coneixement.

Una de les coses que poden eviat una pandèmia és estar ben informat i Josep Bernabeu ha encetat una ruta pandèmica per tal d'explicar-ho. La propera parada serà a la Casa de la Cultura de Dénia (Plaça Jaume I) el dijous 3 de novembre a les 19h.

Acompanyarà Josep Bernabeu el director del Centre de salut Pública de Dénia Pascual Martí i l'editora Núria Sendra.

Per anar fent boca, podeu escoltar l'autor en l'entrevista que li ha fet Toni Marí a Ràdio Ondarahttps://go.ivoox.com/rf/94308495


 Per saber més del llibre: https://www.bullent.net/libro/3304-pandemia


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada