17 d’octubre del 2022

A Antella, La dona invisible de Mònica Richart #DiaDeLesEscriptores

 


Avui, 17 d'octubre, és el Dia de les Escriptores. Al llarg dels segles moltes dones han treballat per visibilitzar el seu treball al nivell que mereixia. En el cas de les escriptores també. Estem lluny d'aconseguir que es jutge amb igualtat el treball de les dones però podem anunciar els petits avanços aconseguits.

El llibre La dona invisible, de Mònica Richart, ha venut en pocs mesos tota una edició i encara està viu i amb perspectives de seguir guanyant adeptes.

En aquest context, Mònica Richart el presentarà a Antella, el seu poble, el dia 21 d'octubre i participarà en el club de lectura de Xàtiva el dia 26.

La presentació a Antella serà a les 19h. en el local de la Llar dels jubilats i l'acompanyarà en la presentació Leonardo Giménez, en reprentació de l'Associació cultural d'Antella CILIM.

L'acte és d'assistència lliure i gratuïta. 

La lectura del llibre és més que recomanable, és la història d’una dona de la neteja, Mihaela, que troba un cadàver a la conselleria on treballa i decidix investigar-ne la mort abans de suïcidar-se, com a últim projecte vital. Amb eixe pretext, i des de l’ull crític d’una senyora romanesa de vora setanta anys, la història homenatja i satiritza alhora la funció pública i, de retruc, la classe política mitjana, els alts càrrecs que ens queden bastant a prop. També, sempre en clau irònica, convida a la reflexió sobre la soledat d’algunes persones majors. Una novel·la no depriment sobre la depressió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada