25 de febrer del 2010

Espanya-Algèria: Història d’una emigració

A Alacant Casa Mediterráneo organitza l'encontre "Trobada Espanya - Algèria. Història d’una emigració", en el que intervindran Ángela Rosa Menages i Joan Lluís Monjo, autors del llibre Els Valencians d’Algèria (1830-1962): memòria i patrimoni d’una comunitat emigrada

Data: Dimarts 2 de març de 2010
Lloc: Centre cultural Bancaixa d'Alacant
Hora: a partir de les  19:00 hores

Presentat per Juan David Sempere, professor titular de Geografía humana, Universitat d’Alacant.

«Españoles en Argelia. Memoria de una emigración» de Juan Ramón Roca, professor de Processos i Mitjos de Comunicaciò en el IES García Berlanga de Sant Joan d’Alacant.

«Els Valencians d’Algèria (1830-1962): memòria i patrimoni d’una comunitat emigrada», d’Ángela Rosa Menages, professora de valencià en el IES Bernat de Sarrià i Joan Lluís Monjo, professor al centre de formació de persones adultes Giner de los Ríos d’Alacant.

Casa Mediterráneo vol reforçar els nexes històrics que existixen entre la ciutat d’Alacant i la seua veïna de l’altra ribera, Orà, impulsats per la història migratòria entre estos dos ports. La trobada “Espanya - Algèria: Història d’una emigració” pretén oferir un relat sobre la història i els llaçons que unixen a Espanya i Algèria i en particular l’emigració com un fenomen que ha marcat la seua història comuna. La presència d’una comunitat destacada d’espanyols en l’Oranesat algerià, a partir de la mitat del segle XIX, és el punt d’origen d’esta memòria, a vegades silenciada, que recordem en esta trobada.

També es pot visitar l’exposició “Españoles en Argelia. Memoria gráfica”

Pdf amb el programa per si algú li interessa més informació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada