18 de juliol del 2011

La mar i l'origen de les festes patronals a les festes de Moncofa


A MONCOFA

Data: Dissabte, 23 de juliol de 2011
Lloc: Ermita de Santa Maria Magdalena
Hora: 11:45 hores


L'acte comptarà amb la presència de l'autor. Ací podeu fer un tast del llibre:I, en aquest video, el mateix Pep Martorell en fa una introducció:

Sinopsi: A l’actualitat, la millora en les condicions de navegació i el progrés en les previsions de l’oratge han facilitat el treball dels mariners.
Aquesta Mediterrània nostra, però, sempre acarona imprevisibles canvis d’oratge. De sobte, sense avisar. Treballar en la mar presenta situacions difícils, massa a sovint dramàtiques, per això no és estrany que el mariner busque protecció en la divinitat. Devocions marineres a terres valencianes fa una aproximació a la religiositat popular en les poblacions costaneres valencianes. Ens parla de l'origen de les advocacions que han arrelat, fent una especial referència a les de la ciutat de València i el seu entorn mariner. Un llibre que ens ajuda a conéixer, a través d’un aspecte poc tractat, el món mariner valencià.

Pep Martorell i Damià. Nascut en el Cabanyal – València el 1949. És llicenciat en Dret per la Universitat de València.
Ha escrit diversos treballs sobre temes relacionats amb l'activitat social i cultural del Marítim. Entre els quals destaquem: El món Mariner del Cabanyal, De l’Abanderado al Zelador i de Manotes a Tarzan (dos volums arreplegant més de 1.300 malnoms del Marítim), o la història de diferents col·lectius de la Setmana Santa Marinera de València.
També ha publicat col·laboracions en diverses publicacions, com 150 Aniversari de l'Escola d'Arts i Oficis de València. Mestres d'aixa, calafats i mariners. Del modelisme naval a la fusteria de ribera a les costes valencianes. I  Naviliera Valenciana 1902-2002. Cent anys d'activitat portuària. 
Actualment és secretari adjunt de la Cámara Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de València.

Devocions marineres a terres valencianes ha guanyat el 12é Premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada