27 de juny del 2012

A Calp, Bernat Capó presenta el Costumari valencià


Bernat Capó acompanyat de Francesc-Joan Monjo i Dalmau aniran a la Casa de la Cultura de Calp per compartir amb els que vulguen anar una bona estona parlant de costums oblidats i vigents, de donar per acabada una obra inacabable i també de les propietats llegendàries del putxero de polp. Que no les coneixeu? Doncs no us perdeu el llibre 3r volum del Costumari valencià, que Bernat Capó hi ha afegit la llegenda a mode d'acomiadament.

DATA: Divendres, 6 de juliol de 2012
HORA: 21.00
LLOC: Al Saló Blau de la Casa de la Cultura de Calp (Av. Masnou, 1)

Aquest és el tercer -i darrer- volum del Costumari Valencià. L'autor ha afegit una cinquantena d'articles nous sobre aquelles coses que els valencians fem impulsats per la tradició. Si hi ha cap costum que no hi siga, l'haurà de recollir un altre, Bernat Capó ja ha fet la seua tria. Alguns d'aquests costums encara estan vius als nostres pobles, altres han canviat molt i uns altres han desaparegut. Tots, però, diuen alguna cosa sobre la nostra manera de ser. En aquest volum podem trobar el mal d'ull, les albades, els ocells pouadors, l'embotit...
 
Bernat Capó (Benissa, la Marina Alta, 1928). Periodista. Ha col·laborat en tots els diaris del País Valencià i en diverses revistes d’àmbit estatal. Fou fundador i director del periòdic comarcal El poble de la Marina i és autor d’una nombrosa producció literària entre la qual cal destacar: Estampes pobletanes, El rossinyol del Pou d’Avall, On ets Gigi?, El cant de l’alosa, La criminala, Espigolant pel rostoll morisc, De Berdica a Navayork Viatges i aventures de Pere Bigot, Terra de cireres i els tres volums del Costumari valencià, amb el qual l’escriptor ha mantingut el sabor del nostre costumisme i ha donat, al mateix temps, testimoni fidel del passat a les generacions futures. Pel reconeixement a aquesta tasca el 1999 es va crear un premi dedicat a la difusió de la cultura popular que duu el seu nom.

Podeu adquirir els tres volums del costumari amb regal d'un estoig a la web d'Edicions del Bullent.

Enllacem el vídeo de l'autor parlant-ne:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada