7 d’agost del 2014

Comença a llegir Bruixes, dimonis i misteris online


Podem començar a llegir el llibre Bruixes, dimonis i misteris, d'Àlvar Monferrer, i fullejar-ne l'índex ara mateix en aquest document que hem publicat a issuu: http://issuu.com/bullent/docs/tast_bruixes__dimonis_i_misteris/0



Actualment és ben conegut què és això de la Santa Companya gallega, o que els morts de les tribus índies van a parar al cel del gran Manitú. D’aquestes històries en tenim tantes com els gallecs, els pobles foscos de l’Europa del nord i del centre, o els indis americans. Bruixes, dimonis i misteris recull alguns d’aquests elements de la cultura popular pròpia, ja siga per que l’autor els ha viscut en carn pròpia (fetilleres de les Useres) o d’altres informants, les ha recollit de fonts literàries o de documents de segles passats. A cavall entre la imaginació, la literatura i la vida diària llegirem casos de sanadores, sabrem què es trobaren als segles xiv i xv quan feren investigacions per casa nostra, coneixerem de l’existència d’una cadira abacial endimoniada, i molt més.


2 comentaris:

  1. Enhorabona pel llibre!
    Primer de tot pel tema, perque m'agrade això de la mística... i segon perque es una guia històrica de la tradició fetillera del pobles de l'interior de Castello.
    Jo visc a Les Useres, i va ser ma mare qui me va passar el llibre.
    Se pot ben dir que hi ha una dualitat en la gent de per ací.
    M'explicaré millor: de una part són molt creïents, i d'altra, conviuen encara a dia d'avuí en els remeïs i les supersticions. I una cosa en l'altra no txoque.
    Desde menuda, he sentit moltes històries de fetilleres i dimonis. Lo que desconeixia fins ara ere l'efecte "encantat".
    En el llibre ixen referències històriques a persones reals de tots els pobles del voltant.
    M'agradat, especialment, el segon capítol, perque jo també he conegut a algunes d'elles.
    Molta sort en la edició online!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies!!
      Ens agrada molt que compartiu amb nosaltres les vostres impressions sobre el llibre.

      Elimina