6 d’agost del 2015

El Premi Soler i Estruch multiplica la participacióUn cop acabat el termini de presentació d'obres al Premi Soler i Estruch de narrativa es pot dir que els escriptors valencians estan clarament a favor de la no politització dels premis literaris.

Aquest premi, que fou objecte de polèmica el 2014 per la decisió de l'anterior corporació de Castelló de la Ribera d'eliminar el nom de l'erudit Soler i Estruch, tot i haver mantingut el nom durant les tres convocatòries anteriors.

Aquesta actuació va provocar la dimissió de tot el jurat, la moció per part de l'ajuntament de Carcaixent (governat pel mateix partit polític) per demanar que en restituïren el nom i, fins i tot la renúncia al premi d'un dels guardonats d'anys anteriors, Maurici Belmonte (va guanyar amb el llibre El vol de les papallones). La participació també fou notablement inferior a les edicions anteriors, va baixar un 85%.

Enguany no s'havia convocat en l'època habitual però el nou govern sorgit de les eleccions del passat maig ha decidit tornar a posar-lo en marxa i, com a novetat, acceptar originals en format electrònic. Aquesta vegada els escriptors i escriptores que han presentat treballs, han estat molts més, un 1200% d'augment respecte a l'any passat i el doble que el 2013. El nombre final d'obres presentades és de 24.

Per això l'ajuntament de Castelló, així com tots els implicats en el premi i l'anterior jurat han volgut agrair aquest recolzament per part del món de les lletres mitjançant una nota de premsa.

El lliurament serà el 9 d'octubre de 2015 a Castelló de la Ribera.

Altres llibres guanyadors, publicats també per Edicions del Bullent, han estat Tot interior, d'Enric Camps, Pell de gat, de Ma. Victòria Lovaina, Humors agres, de Sico Fons, Efectes secundaris, de Jovi Lozano-Seser i El vol de les papallones, de Maurici Belmonte.

El premi té una dotació de 2.000 euros i la publicació de l’obra premiada a càrrec d'Edicions del Bullent, a més d'una escultura de metall realitzada per l’artista Josep Alfonso. El jurat estarà format pels escriptors Juli Alandes, Enric Camps, pel cantautor Rafael Estrada, la regidora de cultura Marta Grimaltos, l'editora d'Edicions del Bullent Núria Sendra i l’Animador Sociocultural com a secretari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada