13 de gener de 2016

Isabel Canet a PedreguerAquest cap de setmana se celebrarà a Pedreguer la 15a Trobada literària festiva i musical dels Focs de Sant Antoni. El dissabte hi ha prevista una foguera espectacular a la plaça i revetlla i el diumenge la tradicional concentració d'animals.

Aquests actes començaran el divendres amb una trobada literària amb Isabel Canet. L'escriptora parlarà, entre altres, del seu darrer llibre El Baró de Foc i de La copa dels orígens tots dos editats a Edicions del Bullent. Als dos llibres es pot veure la immensa capacitat narrativa de l'autora així com la profunditat i riquesa imaginativa que desplega a partir d'escenaris com ara La Valldigna o Florència.

 

El Baró de Foc: Quan Joana i Andreu es van prometre amor etern al monestir de Valldigna, el Baró de Foc es va regirar de ràbia a les Grutes de Lava on habita. Des d'aleshores no ha fet altra cosa que intentar destruir el monestir enviant arsinots i tòtils de combat. Per la seua banda, l'Emperador dels Vents i la reina Gualba han mobilitzat un exèrcit d'àngels i dones d'aigua per a evitar-ho. Enmig de la lluita, la jove Elisa descobreix la seua autèntica natura i, acompanyada per un àngel i un arqueòleg, formaran un triangle perfecte d'aire, terra i aigua capaç d'enfrontar-se a les perilloses forces del mal.

La copa dels orígens  Els quadres de la Galeria dels Uffizi amaguen un secret: al seu interior es desplega un món paral·lel on els famosos personatges pintats en el Quattrocento, escindits en dos bàndols, lluiten entre ells per la llibertat i la democràcia. En el viatge de fi de curs a Florència, Sílvia descobreix accidentalment el món dipinto i es converteix en la custòdia d'un instrument poderós: una copa màgica capaç d'invertir el curs de la guerra. Perseguida per una duchessa experta en bruixeria i assistida per tres mags, viurà una aventura extraordinària en la qual trobarà l'amor i s'enfrontarà amb el misteri insondable de la seua pròpia identitat.

Isabel Canet Ferrer (Simat de Valldigna, 1970) és llicenciada en Geografia i Història, especialitat Història de l’Art. Ha publicat Or i Vellut. Retrats de dones de Gandia (2007), a més de diversos relats breus. També ha publicat en revistes especialitzades articles relacionats amb l’art i la història valenciana. A hores d’ara treballa en l’estudi i catalogació del patrimoni cultural. Amb La copa dels orígens quedà finalista del XXXé Premi Enric Valor de Narrativa Juvenil. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada