3 de juliol del 2024

A Pedralba, "La terra i la paraula", de Juli Capilla

 


Josep Palomero ha escrit una ressenya de "La terra i la paraula", de Juli Capilla i l'ha titulat "L'Arcàdia perduda de la Serrania" (l'ha publicat a "El Periódico Mediterráneo" i la reproduïm a sota).

L'arcàdia a la qual es refereix no és ni més ni menys que els paisatges, vivències, amistats i personatges de la infantesa i joventut de l'autor a Pedralba. I per tot això, la propera presentació és, molt probablement, la més especial de les que s'han fet fins ara (i el nivell està molt alt). Tant és així que la presentació, com el llbre mateix no és només una presentació sinó un acte d'homenatge a Amadeo Laborda Gil (la mort del qual va ser la primera gota del riu que va fer navegar aquest llibre).

Un acte que està convocat per al divendres 12 de juliol a les 19:30h a la Casa de la Cultura de Pedralba, amb l'assistència del mateix Juli Capilla acompanyat de l'alcalde de Pedralba Andoni León Sáez, l'editora Núria Sendra i el periodista Juanjo Romero, així com de totes les persones que hi vulguen assistir.

Un poble, la terra roya i la pedra blanca. Un poble apartat i fronterer, Pedralba. Una mort prematura que ho capgira absolutament tot, que ho anorrea. La perdurabilitat de la paraula, malgrat tot. De la terra i la paraula. Aquest és un llibre de memòries i un dietari ensems. Les històries i les vides de la gent d’un poble qualsevol. El temps que s’ho enduu tot sense remei.

Juli Capilla ens ofereix, amb La terra i la paraula, un text brillant, un testimoni sobre l’amistat, la mort i també la vida; sobre la bellesa dels moments viscuts. Un text poètic i assagístic alhora que ha merescut el Premi Josep Vicent Marqués d’assaig dels Premis Ciutat de València.


Per saber més del llibre i/o llegir les primeres pàgines: https://www.bullent.net/libro/3320-terra-paraula